V Klánovicích přišlo podle radnice hlasovat za šest hodin od otevření volební místnosti 30 až 35 procent oprávněných voličů. Je tedy možné, že referendum už dosáhlo účasti nutné k tomu, aby bylo platné. Městské části vadí, že stovka nových domů, které vzniknou těsně u hranice obou katastrů na území sousedních Horních Počernic, by měla být připojena k jejich silnicím. Ty jsou ale ve špatném stavu a větší nápor neunesou, jejich oprava by stála 70 milionů korun, tvrdí městská část.

Vysoká účast se tam čekala. "Minule jsme měli 60 procent," řekl starosta Petr Soukup. V roce 2009 obyvatelé městské části v referendu zamítli stavbu golfového hřiště.

Referendum v Praze 3 má upřesnit budoucí využití lokality Parukářka a stanovit hranice, v nichž nebude přípustná developerská zástavba.

Z iniciativy občanů vyšel požadavek na místní referendum o hazardu v Praze 8, o stejném tématu se hlasovalo už v dubnu, k urnám ale přišlo jen 14 procent lidí. Radnice nynější účast nechce komentovat. "Vzhledem k tomu, že jeho platnost je závislá na účasti, nechceme průběžným zveřejňováním účasti ovlivňovat jeho výsledek," řekla ČTK mluvčí Prahy 8 Helena Šmídová. Odhadovat si netroufají ani členové přípravného výboru referenda, kteří doufali ve vyšší účast díky souběhu s komunálními volbami.

Už potřetí letos v referendu hlasují obyvatelé Prahy 10. První dvě hlasování provázela malá účast, jejich výsledky proto nejsou platné. Lidé se vyjadřovali k vybudování nové radnice, opravám stadionu Ďolíček, hazardu a stavbě hospice. Tentokrát odpovídají na pět otázek týkajících se stavby parkovacích domů, financování oprav silnic, kamerového systému ve školách, školkách a na ulicích nebo privatizace bytů. K 16:00 přišla hlasovat jen asi dvě procenta lidí, řekl ČTK Josef Veselý z úřadu městské části Prahy 10.

Další chystaná referenda se přípravným výborům nepodařilo prosadit. V Praze 1 se tak o zákazu hazardu bude rozhodovat až 7. listopadu. Vyhlášena by měla být také v Praze 9 na téma hazardu a o stavbě radnice v Praze 10.