Na webu Bílého domu byla petice založena 22. března, tedy po ruské anexi Krymu. Dokument, který podepsalo 2727 lidí, žádal, aby Washington uznal výsledek krymského referenda. V něm se přes 96 procent obyvatel autonomního ukrajinského poloostrova vyslovilo pro připojení k Ruské federaci. Západ i Kyjev považují plebiscit a následné přičlenění Krymu k Rusku za nelegální akt.

Na stránkách Bílého domu se v březnu objevil také návrh, aby Spojené státy vrátily Rusku Aljašku. Podpořilo ho přes 42.000 Američanů. Aljašku Washington zakoupil od carského Ruska v roce 1867 za 7,2 milionu dolarů. Podle internetové encyklopedie Wikipedia to s ohledem na inflaci odpovídá hodnotě 114 milionů dnešních dolarů (necelé 2,3 miliardy korun).

Vypisování referend je v rámci projektu We the People populární. V minulosti Američané mimo jiné posuzovali několik návrhů na odtržení některých států od USA. Více než 100.000 lidí se například podepsalo pod žádost o vyhlášení nezávislosti Texasu, Washington ale výsledek petice zamítl s tím, že to odporuje ideálům a vizím zakladatelů USA.