"On Air Radia Wave se bude stejně jako naše denní vysílání věnovat zajímavým hostům, nabídne posluchačům hudební novinky, recenze, reportáže a mnoho dalšího. Půjde o vyvrcholení našeho denního proudu," řekl šéfredaktor Radia Wave Tomáš Turek.

Radio Wave vysílá digitálně a na internetu. Podle ukazatelů návštěvnosti na webu a na sociálních sítích patří v rámci Českého rozhlasu k nejúspěšnějším. Nyní dostane na Vltavě prostor mezi 19:00 a 20:00 místo pořadu Čajovna, která se přesune z večerního času do prime-time.

"Český rozhlas se k tomuto kroku rozhodl, aby nabídl programovou řadu na VKV i mladé generaci. Výzkumy totiž dokazují, že drtivá většina mladých lidí stále poslouchá rádio na VKV. Díky vysílacímu času na Vltavě tak nyní bude mít Radio Wave šanci svou posluchačskou základnu rozšířit," uvedl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Změna programu má rovněž ambici přilákat mladé posluchače na Vltavu a rozšířit jim rozhlasové obzory o pořady, které na běžných proudových stanicích nemají šanci slyšet. Stávající publikum Čajovny o svůj pořad nepřijde. Čajovna se bude vysílat ve všední dny v 15:30 - 16:00, kdy bude nabízet především hudbu, a o víkendech ve 23:15 - 24:00, kdy se bude věnovat hlavně publicistice a mluvenému slovu.