Skupina nadšenců sdružená kolem kroměřížské Hudební restaurace Stará Masna má s festivalem velké plány. "Chceme pokračovat i v dalších letech, žánrově rozšířit záběr, zvát i zajímavé kapely hrající ska, reggae, grindcore či hard core. Již dnes máme předběžně domluveno několik zvučných jmen na příští ročník," poznamenal Bica.

V pátek festival ozdobí například celtic-punkoví Pipes and Pints s americkým zpěvákem nebo bratislavská legenda Slobodná Európa, která slaví 25 let své existence, a v Morkovicích představí své v dubnu vydané album Štvorka. "Fanoušky legendárních Ramones, jejichž poslední žijící původní člen, bubeník Tommy Ramone zemřel letos v červenci, potěší vystoupení revivalové kapely Ramones Bratislava," doplnil Bica.

Fanoušci se mohou těšit také na švýcarskou pop-punkovou formaci Delilahs, která má vedle vlastních skladeb na repertoáru cover verze hitů slavných kapel, jako jsou například Ramones, The Clash či Sham 69. Tahákem sobotního programu je jediné letošní festivalové vystoupení české skupiny Vanessa, která svůj styl označuje jako techno core. Vystoupí i česko-německá kapela Bitch n Chips, která loni v Praze předskakovala legendě Kiss.

Kompletní program je na internetových stránkách www.smoaf.cz. Pořadatelé slibují zázemí, na jaké jsou návštěvníci zvyklí z velkých festivalů. Připraveny jsou plochy pro stanování a dostatek parkovacích míst. Chybět nebude pestrá nabídka jídel včetně vegetariánské kuchyně.

jav ktp