Muzeum moderního umění láká především na stálou expozici Století relativity. Z krátkodobých výstav si pozornost podle Bielesze zaslouží vůbec první ucelená prezentace českého symbolismu Tajemné dálky. "Více než 300 exponátů pochází z veřejných i soukromých sbírek nejen z České republiky, ale i Německa a Norska," uvedl mluvčí muzea.

Návštěvníci mohou zavítat také na výstavu Na hlubinu, která rekonstruuje malířské výstavy mladého křesťanského umění, které se konaly v letech 1938 až 1940 na Svatém Kopečku u Olomouce. Do 11. ledna pak trvá komorní prezentace kreseb a plastik devadesátiletého Karla Malicha, jedné z nejvýraznějších uměleckých osobností druhé poloviny 20. století.

Při procházce stálou expozicí Arcidiecézního muzea návštěvníci získají nejen přehled o tom, co vznikalo na Moravě v oblasti duchovně orientované kultury od románského umění, gotiky, přes manýrismus a baroko až po rokoko, ale spatřit mohou i sochy světoznámého sochaře, olomouckého rodáka Ivana Theimera. Novinkou je pak exkluzivní a rozmanitý výběr z jedinečných sbírek strahovského kláštera na výstavě Speculum Mundi.

Muzeum bude mít otevřeno zdarma od čtvrtka 25. do neděle 28. prosince. Do konce roku bude otevřeno ještě v úterý 30. prosince.