Spolu s Janem Werichem, od jehož narození uplyne začátkem února příštího roku 110 let, se posluchači vypraví do jeho bytu na Kampě, ale i do Paříže poloviny 60. let. Na Londýn a New York bude vzpomínat v unikátním rozhovoru anglicky. Slavný muzikál Divotvorný hrnec a také poslední spolupráci dvojice Voskovec - Werich na jevišti v divadle ve Vodičkově ulici připomene neznámá a Werichem opět aktualizovaná verze vyprávění vodníka Čochtana.

"Vánoční příspěvky Jana Wericha do rozhlasového vysílání zastupují v novém výběru jednak netradiční vánoční povídka a také jeho půvabné štědrovečerní setkání s pionýry. Velmi emotivní je jeho vzpomínkový portrét básníka Vítězslava Nezvala nebo vyprávění o spoluzakladateli divadla Semafor Jiřím Šlitrovi," řekl ČTK Tamchyna.

CD Velké maličkosti přináší tak podle něj na první pohled nesourodé drobnosti z Werichova zvukového odkazu v rozhlasovém archivu, avšak nejsou to drobty spadlé pod stůl. "Naopak. Většina toho, co zazní, jsou chytré náznaky a 'meziřádky' v dobových souvislostech," dodal dramaturg.

Na jaře příštího roku by mohlo být otevřeno v Praze na Kampě Muzeum Voskovce a Wericha, a to ve vile, kde tento herec, spisovatel a dramatik se svou rodinou od roku 1945 až do své smrti v roce 1980 žil. Koncem října to uvedla Nadace Jana a Medy Mládkových. Její projekt počítá se stálou expozicí, která bude kromě Osvobozeného divadla a jeho protagonistů věnovaná také básníku Vladimíru Holanovi. I ten totiž v tomto objektu bydlel. Vzniknout tu mají i knihovna a badatelna, prostor pro přednášky a projekce v podkroví a místo pro výstavy ve sklepě.