V roce 2015 úspěšné tituly Tři mušketýři, Rusalka a Sluha dvou pánů doplní před točnou hned čtyři premiéry. První z nich, která 11. června sezonu zahájí, bude činoherní titul Pes baskervillský v režii Petra Zelenky, operní diváci se mohou těšit na Bizetovu Carmen v režii Jany Kališové, baletní soubor připravuje inscenaci Labutího jezera v nové choreografii Attily Egerháziho a s novým představením přijde i soubor Malého divadla, který uvede dobrodružnou fantasy komedii Baron Prášil v režii Zdeňka Jecelína.

Po úspěšném létě před českokrumlovskou točnou se soubory Jihočeského divadla vracejí na domácí českobudějovické scény. Pro novou sezonu připravují 17 premiérových titulů realizovaných nejen s místními stálicemi, ale také se zajímavými tuzemskými i zahraničními hosty. Z oper to bude třeba Figarova svatba a Aida, z muzikálů Zpívání v dešti, balet uvede Labutí jezero, z činohry je to premiéra divadelní adaptace Bambini di Praga nebo česká premiéra hry Poker Face od Petra Kolečka.

Zásadní budou koncem tohoto roku změny ve vedení divadla. Pozici ředitele opustí k poslednímu říjnu Jiří Šesták a nahradí jej Lukáš Průdek. Řada premiér se odehraje v Malém divadle a na Studiové scéně. Zahájení této sezony provází stavební práce související s rekonstrukcí části hlavní budovy a výstavbou nové scény, ukončeny budou v říjnu.

K zajímavým projektům divadla v nové sezoně patří Dětské studio Malého divadla zaměřené na tvůrčí a kreativní myšlení dětí, kuponová akce pro vysokoškolské studenty, jejíž cílem je rozšířit řady stálých diváků, představení Blackout s besedami s energetiky, které jsou primárně určeny studentům středních škol či čtyřletý mezinárodní projekt PLATFORM shift+ podporující divadelní tvorbu pro malé diváky. Jihočeské divadlo se také letos zapojí do mezinárodní Noci divadel, která se uskuteční 15. listopadu.