Ten ji charakterizoval jako letní večerní pohlazení o lásce a o tom, jak k ní a skrze ni k sobě lidé hledají cestu. V hlavních rolích příběhu odehrávajícího se v 16. století v sicilské Messině excelují Václav Jílek v roli Benedicka, Petra Horváthová jako Beatrice, Lenka Zahradnická v roli Héró a Petr Čtvrtníček s Leošem Nohou jako dva popletení strážníci Puškvorec a Šťovíček.

"Inscenace měla premiéru 24. června, v průběhu léta ji viděli diváci i v Brně a Ostravě. Teď se opět vrací na Nejvyšší purkrabství Pražského hradu, kde bude mít do 6. září devět repríz a shakespearovské slavnosti tak zakončí," řekl ČTK mluvčí festivalu Pavel Turner. Více informací naleznou zájemci na adrese www.shakespeare.cz.

Jedenáctý ročník léta hereckých osobností pražského Studia Dva, které začalo 24. června, vyvrcholí 30. srpna na Vyšehradě. Druhou dekádu tradiční divadelní přehlídky pod širým nebem obohatila premiéra situační komedie Patrika Hartla Hovory o štěstí mezi čtyřma očima.

Novinkou je Léto slovenských hvězd, které do 28. srpna probíhá v Divadle Studio Dva na Václavském náměstí. Ve čtvrtek se tam uskuteční pražská premiéra autorského představení Milana Lasici Listy Emilovi v režii Juraje Nvoty. Inscenace vznikla jako scénická adaptace jeho stejnojmenné knihy, která díky svému šarmantnímu nadhledu a vtipu pobavila tisíce čtenářů na Slovensku i v Česku.

Třetí velkou letní divadelní přehlídku, kterou soukromá scéna Ungelt pořádá tradičně na Novém Světě pod Loretou, završí v posledních srpnových dnech úspěšná inscenace anglické tragikomedie Lionela Goldsteina Pan Halpern a pan Johnson. Hra měla světovou premiéru v Londýně a svou poslední roli v životě si v ní zahrál Sir Laurence Olivier. V současnosti ji uvádí s velkým úspěchem divadla v USA, Francii a v Německu. Divadlo Ungelt ji představilo v české premiéře s Františkem Němcem a s Petrem Kostkou v režii Ladislava Smočka.