Dolar proti euru během dne posílil až na 1,2430 USD, odpoledne se ale euro vrátilo ke čtvrteční závěrečné úrovni 1,2465 USD. Vůči jenu americká měna zpevnila o 0,6 procenta na 118,48 JPY. Dolarový index vůči koši šesti měn stoupl o 0,5 procenta a dostal se těsně pod pondělní čtyřleté maximum 88,44 bodu.

Euro dál oslabily údaje, podle nichž meziroční míra inflace v eurozóně v listopadu klesla na 0,3 procenta, a vyrovnala tak zářijové pětileté minimum. Inflace v Japonsku se pak snížila třetí měsíc po sobě. Obě dnešní zprávy ukázaly zvýšenou hrozbu přesunu do deflace a vyvinuly tlak na centrální banky, aby dál uvolnily měnovou politiku.

Dolar naproti tomu táhnou v posledních měsících vzhůru vyhlídky na to, že americká centrální banka začne příští rok zvyšovat úrokové sazby. Tato očekávání posiluje každý signál zesílení růstu americké ekonomiky.

Čtvrteční rozhodnutí ropného kartelu OPEC nezasáhnout proti propadu cen ropy srazilo dolů měny zemí, které jsou významnými vývozci komodit. Norská koruna dnes klesla vůči dolaru i euru na pětiletá minima.