Krátce před polednem newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval Dow Jonesův index nárůst o 1,5 procenta na 16.706 bodů. Širší index S&P 500 si připisoval 1,4 procenta na 1953 bodů, zatímco index Nasdaq Composite přidával 1,7 procenta na 4456 bodů.

Vzhůru zamířily například akcie největší americké automobilky General Motors. Ta dnes oznámila, že ve třetím čtvrtletí téměř zdvojnásobila zisk díky dobrým výkonům v Severní Americe a Číně. Po příznivých čtvrtletních výsledcích výrazně posilovaly akcie výrobce těžkých stavebních a těžebních strojů Caterpillar či konglomerátu 3M.

Podle analytika Phila Orlanda ze společnosti Federated Investors přinášejí dobré firemní výsledky "důvěru, že hospodářský růst pokračuje a je možná silnější, než trh v současnosti předpokládá".

Dnešní údaje o podnikatelské aktivitě v Evropě navíc podle agentury AP zmírnily obavy z návratu eurozóny do recese. Výzkumná společnost Markit uvedla, že její index podnikatelské aktivity v eurozóně v říjnu stoupl na 52,2 bodu ze zářijových 52 bodů. Analytici přitom očekávali pokles na 51,7 bodu.