Antimonopolní úřad zahájil správní řízení koncem minulého týdne. Zabývat se bude oblastí poskytování služeb finančního a operativního leasingu movitých věcí a poskytování úvěrů nebankovními subjekty. Předmětem transakce je také společnost VB Leasing Services.

Skupině GE Money, do které patří GE Money Bank a GE Money Auto, stoupl v pololetí čistý zisk o 22 procent na 2,15 miliardy korun. Celková aktiva skupiny se zvýšila o čtyři procenta na 139 miliard korun.

Podíl klientů, kteří využívají GE Money Bank jako svoji hlavní banku, se zvýšil o čtyři procenta na 60 procent. Celkový počet klientů ovšem meziročně klesl na 1,047 milionu. Banka měla ke konci června 252 poboček, meziročně o sedm méně. Klesl i počet bankomatů na 687. Skupina GE Money ČR je součástí GE Capital, globální finanční divize společnosti General Electric. GE Money Bank patří v Česku ke středně velkým bankám.

VB Leasing CZ měla za loňský rok výnosy přesahující 4,8 miliardy korun. Zisk společnosti dosáhl po zdanění téměř 300 milionů korun.