Podle hlavního ekonoma J&T banky Petra Sklenáře se akcie Erste Bank svezly na vlně optimismu, který táhl vzhůru celý bankovní sektor v Evropě. Příští týden ve čtvrtek Erste oznámí čtvrtletní výsledky. Čistá ztráta by podle Sklenáře měla dosáhnout 1,1 miliardy eur, výsledky ovlivní množství jednorázových položek.

Těžařská společnost NWR tento týden přišla o 7,1 procenta a uzavřela na 3,90 koruny. Před týdnem přitom byla emisí s nejvyšším růstem.

Z hlavních titulů burzy tento týden posílily akcie Komerční banky a pojišťovny VIG shodně o 2,8 procenta. Komerční banka uzavřela na 4550 korunách a VIG na 1058 korunách za akcii. Elektrárenská společnost ČEZ si připsala 1,5 procenta a páteční závěr ji zastihl na 592 korunách.

Příští týden se výsledková sezona rozjede naplno. Ve středu oznámí čtvrtletní čísla mediální skupina CME, ve čtvrtek Erste Group a v pátek Komerční banka a O2. Kromě toho v úterý projedná Vrchní soud v Londýně navrhovanou restrukturalizaci NWR. Ve čtvrtek by pak měla zasedat Česká národní banka, kde se bude sledovat hlavně komentář k trvání intervenčního režimu proti koruně.