Důvěra v hospodářství rostla i podle předcházejícího březnového průzkumu, ale nyní růst několikanásobně zpomalil. U podnikatelů dokonce důvěra meziměsíčně poklesla, ovšem jen velmi mírně, o 0,1 bodu. Naopak u spotřebitelů stoupla o 1,7 bodu.

Z průzkumu mezi spotřebiteli v dubnu vyplynulo, že se pro příštích 12 měsíců snížily obavy ze zhoršení celkové ekonomické situace, ale obavy z vlastní finanční situace spotřebitelů a ze zvýšení nezaměstnanosti se téměř nezměnily. Respondenti se stále obávají růstu cen a vzrostl úmysl spořit.

V průmyslu se v dubnu hodnocení současné ekonomické situace mírně zvýšilo stejně jako hodnocení celkové poptávky, kdežto hodnocení zahraniční poptávky mírně kleslo. Zásoby hotových výrobků se podle respondentů téměř nezměnily a využití výrobních kapacit ve zpracovatelském průmyslu se zvýšilo. Účastníci průzkumu očekávají podle ČSÚ pro příští tři měsíce neměnnost tempa výrobní činnosti i zaměstnanosti.

Ve stavebních firmách rovněž hodnocení hospodářství stoupalo a respondenti na rozdíl od průmyslu očekávají pro příští tři měsíce zvýšení tempa stavební činnosti a zaměstnanosti. I v oblasti obchodu hodnocení ekonomiky stouplo. Zásoby se nezměnily a očekávání vývoje ekonomické situace pro příští tři měsíce také ne.

Ve vybraných odvětvích služeb se hodnocení ekonomické situace oproti březnu mírně snížilo. Hodnocení poptávky se nezměnilo a očekávání pro příští tři měsíce se mírně snížila. Celková očekávání vývoje ekonomické situace pro období příštích tří měsíců se ale mírně zvýšila.