Bez započtení některých položek jako náklady na restrukturalizaci Delta za první čtvrtletí vydělala 33 centů na akcii. Analytici v průzkumu agentury Reuters očekávali v průměru zisk o čtyři centy nižší. Aerolinkám stoupl i příjem, a to o pět procent na 8,9 miliardy dolarů. Zimní bouře ovšem tržby společnosti snížily o 90 milionů dolarů.

Největší výdaj měla v minulém čtvrtletí společnost na pohonné hmoty. Nižší ceny paliv jí ale pomohly jej oproti loňsku snížit o čtyři procenta. Druhým nejvyšším výdajem byly náklady na pracovní sílu. Ty se zvýšily o tři procenta, pokud se ale udrží poptávka, měla by Delta podle AP být schopna tyto náklady pokrýt.

Celkově s Delta za první tři měsíce roku letělo o čtyři procenta víc cestujících než ve stejném období loni, a to i přes špatné počasí. Klíčový ukazatel výnosu na cestujícího se zvýšil o 3,2 procenta.

Americkým leteckým společnostem se po finanční stránce daří lépe. Fúze firem totiž oslabily konkurenční boj a umožnily přepravcům snáze kontrovat nabídku na trhu. Čeká se, že výrazné zvýšení zisků ohlásí i American Airlines a Southwest Airlines. Ze čtyř největších amerických leteckých společností by ztrátu měla ohlásit jen United Continental, napsala AP.