U členských společností České leasingové a finanční asociace stoupl loni objem financování podnikatelských investic úvěry a leasingem o 3,3 procenta, o 0,6 procenta vzrostl objem spotřebitelských úvěrů a leasingu. ČSOB Leasing tak potvrdila pozici jedničky na leasingovém trhu a největšího nebankovního poskytovatele financování investičního majetku českých podnikatelů.

"Je patrné, že se tuzemské firmy nadechují po krizi. A právě leasingové produkty jim v tom aktivně pomáhají. Loni jsme podpořili nákupy strojů a zařízení, užitkových vozidel i například zemědělské, manipulační a skladové techniky," uvedl generální ředitel ČSOB Leasing Libor Bosák.

Podniky v loňském roce investovaly nejčastěji do automobilů a strojů. ČSOB Leasing vedle toho významně financoval i těžkou dopravní techniku, osobní a užitková vozidla, motocykly, autobusy, obráběcí a stavební stroje i zemědělskou techniku.

ČSOB Leasing je stoprocentní dceřinou společností Československé obchodní banky, členem skupiny ČSOB a nadnárodní skupiny KBC. Na trhu působí od roku 1995.

fd mal