Hlavatý postoupil do celostátního finále, které bude vyhlášeno 4. března v Praze. Vítěz se zúčastní celosvětového finále, které bude v červnu v Monte Carlu. Loni hradecké krajské kolo vyhrál generální ředitel textilky Veba Broumov Josef Novák, celostátním vítězem se stal majitel logistické společnosti HOPI František Piškanin.

Pětašedesátiletý Hlavatý v Jutě pracuje přes 40 let. V roce 1989 se stal jejím generálním ředitelem a v roce 2005 majitelem. Juta pod jeho vedením zmnohonásobila tržby, investovala miliardy korun a úspěšně překonala i hospodářskou krizi po roce 2008. Prodej Juta loni zvedla o čtyři procenta na rekordních 5,8 miliardy korun, letos čeká další růst na 6,2 miliardy korun.

Hlavatý se významně angažuje i v záchraně dvorského gymnázia, které se potýká s nedostatkem žáků a kraj chtěl jeho šestiletý studijní obor postupně utlumit. Právě Hlavatého aktivita a finanční příspěvek škole přesvědčily krajské radní k tomu, že záměr redukce gymnázia letos v lednu zrušili.

Loňským tahounem růstu Juty bylo zvýšení odbytu v západní Evropě. Ze sortimentu Juta hlavně zvedla odbyt výrobků pro stavebnictví. Například ve výrobě podstřešních fólií a membrán Juta patří ke světové špičce. Export loni podniku zajistil 85 procent tržeb, výrobky Juty putovaly do 63 zemí. Zisk Juty za rok 2013 by měl předběžně dosáhnout přibližně 300 milionů Kč.

Celkem má společnost 14 závodů, z nichž šest je ve Dvoře Králové. Kromě produktů pro stavebnictví a zemědělství Juta vyrábí umělý trávník a různé technické materiály, například podkladové tkaniny, příze a netkané textilie pro různá průmyslová odvětví.