Výhodou sluchátek od Bose má být vedle kvalitního zvukového podání, které budeme moci posoudit až po případném testu, také mezi zcela bezdrátovými sluchátky jedna z nejdelších výdrží okolo 5 hodin. Potom bude nutné uložit mušle na dvě hodiny do krabičky, kde se takto mohou ještě dvakrát dobít na plnou kapacitu. Pak je třeba dobít i celé pouzdro. Podobný systém používají i ostatní výrobci.

TIP: Sony uvedlo troje bezdrátová sportovní sluchátka k mobilu. Potlačí hluk a nevadí jim déšť 

Sportovní zaměření sluchátek je dáno konstrukcí. SoundSport Free používají speciální hydrofobní membrány, které propouští ven zvuk v celém frekvenčním pásmu, ale brání proniknutí tekutiny k reproduktorům. Používají patentované silikonové náušníky, které mají držet v uchu i při delších a prudších pohybech. Sluchátka kromě poslechu hudby poslouží i k vyřizování telefonátů – pravá mušle je vybavena tlačítkem pro přijetí/odmítnutí hovoru.

Sluchátka se připojují k telefonu pomocí Bluetooth a obsluha jejich nastavení (např. ekvalizér) probíhá pomocí bezplatné aplikace Bose Connect na Androidnebo iOS. Každý ze špuntů váží 18 gramů a měří 25 × 31 × 30 mm. Sluchátka Bose SoundSport Free budou v prodeji v nejbližších dnech v černé a modro-žluté barvě za 5 290 Kč.

Fotogalerie
12 fotografií