Krize už je podle britského tisku v tak pokročilém stadiu, že si každý z páru jde svou vlastní cestou. Oba si žijí svůj život. Camilla z duše nenávidí oficiální povinnosti, naskakuje jí hroší kůže z představy, že by jednou byla královnou, pokud by její muž nastoupil na trůn. Nejraději by trávila veškerý čas se svými vnoučaty. Mezi poddanými se už manželům začalo říkat mrzouti.

Camillu navíc děsně vytáčí Charlesova pořádkumilovnost, jeho naopak nervuje její nepořádek. Vévodkyně, kterou kritici označovali vždy za línou a štítící se práce, čím dál častěji ruší oficiální povinnosti, chce být raději sama než se svým mužem.

Každý bydlí zvlášť

Camilla bydlí od dubna, kdy si zlomila nohu, na svém sídle v Ray Mill, místo aby se nechala opečovávat na Charlesově sídle v Highrove. Je to prý pro ni jediné místo, kde necítí napětí a může se uvolnit. „To manželství je špatné. Ona chce být se svými vnoučaty, mít klid. Charles to naopak odmítá,“ cituje Daily Mail rodinného přítele páru.

„Když se brali, nikoho ani ve snu nenapadlo, že to skončí takhle špatně,“ cituje magazín People jiný zdroj. Samozřejmě se v Británii začalo přetřásat slovo rozvod. „I když se stane cokoliv, oni se nerozvedou. To by byla pro královskou rodinu pohroma. Navíc když se Charles rozváděl s Dianou (†36), byla příčinou rozpadu manželství právě Camilla,“ píše dále People. Mluvčí královského dvora odmítá cokoliv komentovat a všechny zprávy o krizi pojmenovává jako nesmysl. Rovněž Charles s Camillou promptně zareagovali a ukázali se společně před týdnem na National Armed Forces Day.

Fotogalerie
8 fotografií

10 mezníků ve vztahu Charlese a Camilly

1. Každý si vzal někoho jiného
Charlesovou první manželkou byla všemi milovaná Diana Spencerová. Tu si vzal 29. července 1981 v londýnské katedrále sv. Pavla. Nebyl to sňatek z lásky a také se jim to vymstilo – rozvedli se.
V roce 1973 se Camilla vdala, ačkoli s Charlesem už poměr udržovala. Královskou rodinou totiž nebyla shledána jako vhodná matka princových dětí, takže jim nebylo dovoleno vzít se. Vzala si Andrewa Parkera, se kterým se po smrti Diany rozvedla.

2. Milenci během svých manželství
Manželství Charlese a Lady Di mělo mnoho problémů. Camilla byla jedním z nich. Diana o ní věděla.

3. Odhalil je bulvár
V roce 1993 uveřejnily britské bulvární deníky nahrávku rozhovoru mezi dlouholetými milenci z roku 1989, ve kterém se Charles Camille omlouvá za všechny urážky a příkoří, které musí kvůli poměru s ním snášet.

4. Otec Charlese se vším souhlasil?
V roce 1994 se princ v rozhovoru přiznal, že zhřešil cizoložstvím a dodal, že jeho otec mu milenku schvaloval, což vévoda z Edinburghu striktně popřel a byl na svého syna dlouho naštvaný.

5. Odloučení a rozvod
Koncem osmdesátých let už princ bydlel v Highgrove a princezna v paláci Kensington. Rozvedli se 28.6. 1996.

6. Smrt Diany
Diana zemřela 31. srpna 1997 při automobilové nehodě v Paříži. V autě byla spolu se svým milencem Dodim al-Fayedem.

7. Oficiálně vystoupili na veřejnost
Charles se v roce 1999 zúčastnil narozenin Camilliny sestry Annabel Elliott, čímž se prokázal jejich poměr.

8. Společné bydlení
V roce 2003 se Camilla nastěhovala do princova sídla. Po třiceti letech, kdy museli svůj poměr před veřejností schovávat a žít v oddělených domácnostech, se Camille konečně vyplatilo její čekání.

9. Svatba měla být znamením
Jejich svatba musela být o jeden den odložena kvůli smrti papeže Jana Pavla II., jehož pohřbu se Charles účastnil místo královny Alžběty. Ke svatbě došlo 9. dubna 2005.

10. Slovo o pokání
Během požehnání od canteburského arcibiskupa k jejich manželství zaznělo i slovo o pokání z Knihy obecných modliteb z roku 1662. Mířeno bylo k zesnulé Lady Di.

7 zajímavostí o Charlesovi a o Camille

Charles

Camilla

1. Nejznámější čekatel na trůn, který se asi nedočká. Jeho matka, královna Alžběta II., chce panovat do smrti. Na trůn pak zřejmě usedne princ William. Charlese poprvé oslovila v mládí na zápase v pólu legendární větou: „Moje prababička byla milenkou vašeho pradědečka – co s tím uděláme?“
2. Vypadá jako suchar, proto svět šokoval jeho telefonát, když Camille říká: „Chtěl bych být tvým tamponem.“ Traduje se, že princi dokonce pomohla vybrat vhodnou nevěstu a »královnu lidských srdcí« Dianu Spencer (†36).
3. Má starosti se svým bujným mladším synem Harrym, který holduje divokým večírkům. Po jednom průšvihu ho Charles poslal na návštěvu léčebny pro narkomany, aby pochopil, s čím si zahrává. S Charlesem si vždycky rozuměla, udržovala s ním poměr i během jeho manželství. Britové, kteří milovali Dianu, ji nesnášeli, nakonec si je získala svým humorem.
4. Na rozdíl od královny nedostává žádný plat, na své živobytí si musí vydělat. Jeho příjmy pocházejí z vévodství Cornwall, musí je ale získat pouze ze zisků a nájmů. Dostala i královnu,
která dlouho nesouhlasila
se sňatkem,
ale ustoupila.
5. Jako první člen královské rodiny se Charles vzdal privilegia neplatit daně a začal přispívat do státní pokladny. K šedesátinám dala Charlesovi 60 dárků: Pár turistických bot, rybářský prut s princovým jménem či dva druhy růží pro Charlesovo venkovské panství v Highgrove v Gloucesterském hrabství...
6. Spolupracovníkům věnoval jízdní kola. Sám jezdí luxusním vozem Aston Martin, který pohání bioetanol. Sbírá modely aut. Mohla by užívat titul princezna z Walesu, stejně jako Diana, ale rozumně zvolila jeden z titulů svého manžela a je vévodkyní z Cornwallu.
7. Jeho oblíbeným alkoholickým nápojem je víno Madeira. Charlesem mají mnoho společného: Zajímá je ekologie, charita, architektura a ve volném čase rádi malují.

 

Jak to s nimi bylo...

1981 Svatba Charlese a Diany 29. července

Charles si vzal Dianu v roce 1981
Autor: profi media.cz, Isifa.com

1993 Ani po svatbě se Charles nepřestal s Camillou stýkat. Ona byla od roku 1973 vdaná za Andrewa Parkera Bowlese. V roce 1993 uveřejnily britské deníky nahrávku rozhovoru z roku 1989, kde se Charles omlouvá Camille za urážky a příkoří, které musí snášet.

1997 Po smrti princezny Diany (†36) se pár již začal ukazovat na veřejnosti, královna byla proti vztahu.

Po smrti Diany se začal Charles s Camillou objevovat na veřejnosti
Autor: profi media.cz, Isifa.com

1999 V tomto roce se poprvé oficiálně objevili spolu

Charles se objevil poprvé oficiáůně na veřejnosti s Camillou v roce 1999
Autor: profi media.cz, Isifa.com

2005 Vzali se 9. dubna. Camille se čekání vyplatilo.