Johnny Depp účast na festivalu odřekl záhy po oslovení ze strany pořadatelů. Což o to, on by do Varů zřejmě přijel rád, ale manželka Vanessa Paradis má ve stejný termín koncert a Deppa do Česka samotného pustit nechtěla.

Jiří Bartoška se ale nevzdal a zatoužil po další velmi vlivné osobě. Hvězdou zahájení festivalu měla být top modelka Eva Herzigová, která pobyt v České republice chtěla spojit s oslavou 20. let agentury Czechoslovak Models, která Evu objevila pro svět modelingu. Herzigová ale v pátek zaslala oznámení o virovém onemocnění a do České republiky nepřijede!

Fotogalerie
4 fotografie

A to se už v sobotu měla s Herzigovou konat i charitativní večeře, na kterou se těšil i prezident Václav Klaus! Hlavními hvězdami festivalu tedy budou ruský režisér Nikita Michalkov, který by měl převzít cenu za celoživotní dílo a anglický herec Jude Law. Ten dorazí do Varů podle informací Blesk.cz v neděli večer. V pondělí by pak měl povečeřet s Jiřím Bartoškou.

Prohlášení Herzigové

"Miládko (Karasová) a milí hosté, oslavu jsem pěkně prošvihla a to jsem se tolik těšila. Nezlobte se na mě prosím, moc na vás myslím. Zejména na tebe Miládko, protože těch 20 let agentury slavím s tebou. Vždyť si to byla v mých začátcích právě ty, když si mě vybírali do Paříže. Ani jedna jsme tenkrát netušila, že nám to tak dlouho vydrží. Co na to říct? Krásná dlouhá léta! Ale nás se jen tak nezbaví a doufám, že to oslavíme, co nejdřív to bude možné. Přeji všem hostům, tobě a všem spolupracovníkům krásnou oslavu a krásný večer. Prosím, připijte si i za mě," vzkázala šéfce Czechoslovak Models Miladě Karasové ze svého domu v Londýně Eva.