Před pár dny Zdeněk Macura hovořil o květince lásky, která mezi ním a Bartošovou vykvétala, aby pak jen o něco málo později opustil Itálii a vydal se nazpět do České republiky. Chování, které nedává smysl se Macura snažil vysvětlit redaktorovi Blesk.cz.

"Já jsem byl v podstatě s Ivetou na dovolený a v jistým okamžiku se rozhodla, prostě měla starosti jako o svou kočku, tak zavolala panu Rychtáři, jestli je všechno v pořádku a během toho hovoru nějak nevím, co se stalo, protože jsem ho neslyšel, ale řekla, že chce, abych ji předal panu Rychtáři,“ osvětloval své rozhodnutí zmateně Macura.

A jak se do celého příběhu znovu zamotal italský falešný hrabě Domenico Martucci?

"Pak ještě volal pan Domenico Martucci a nabídl vlastně možnost Ivetě pomoct, aby se mohla zotavit. Nicméně během cesty jako dostala zřejmě nějakou pochybnost, že by proti tomu byl pan Rychtář, tak to chtěla zastavit. V tu chvíli ale už byli na cestě lidi od pana Rychtáře i od pana Martucciho. Nakonec lidi od Domenica přijeli dříve a já už jsem se do toho nějak moc nezapojoval. Iveta přešla do jejich auta a pro mě to byla uzavřená věc."

Kde přesně k předání Ivety Bartošové před dvěma dny došlo, si kupodivu Macura nepamatuje. „Někde mezi Boloňou, asi 200 kilometrů na jih od Boloně."

Bartošová byla poté rodinou Domenica Martucciho převezena do jejich rodinného domu, odkud ji dnes po dvou dlouhých dnech vysvobodil rytíř Josef Rychtář.

Fotogalerie
13 fotografií