Jako Samantha Jones - jedna ze čtyř hlavních protagonistek seriálu - si Kim získala masovou popularitu. "Moje postava díky své otevřenosti v oblasti erotiky pomohla mnoha ženám vyjádřit svá sexuální přání. Patřím mezi ně i já sama," vyjádřila se před časem herečka. Více o jejích sexuálních praktikách čtěte zde.

Fotogalerie
4 fotografie

Přitom na začátku své kariéry byla dcera anglické sekretářky a stavebního inženýra spíše upjatou puťkou. V New Yorku vystudovala Americkou akademii dramatických umění a čekala na hodnoté role. Místo toho ji režisér Otto Preminger obsadil jako jednu z girls do svého thrilleru Rosebud. Následovalo několik nepříliš významných televizních a filmových roliček, do kterých byla Kim obsazována hlavně díky svému atraktivnímu vzhledu. Patří mezi ně i teenegerovská komedie Porky´s, kde Kim před 25 lety předvedla orgasmus, jaký ve filmech pro mládež do té doby neměl obdobu. Posuďte sami:

Větší popularitu herečce přinesla až v polovině 80 let role v prvním dílu slavné Policejní akademie. Po boku Kurta Russela se objevila také ve filmu Velké trable v malé Číně (1986) a úspěch měla i komedie Mannequin (1987).

Během hledání svého místa mezi americkými herečkami se v 90. letech objevila s umělýma ušima v šestém filmovém Star Treku. Když už to vypadalo, že dvaačtyřicetiletá Cattrall navždy zůstane v hollywoodské druhé lize, přišel v roce 1998 seriál Sex ve městě. Měl celkem šest řad a jeho úspěch byl fenomenální. Přestože hlavní postavou seriálu je novinářka Carrie (Sarah Jessica Parker), miláčkem diváků se stala náruživá Samantha Jones v podání Kim. Scénáristé ji psali nejen nejžhavější sexuální scény, ale nechávali pro ni i nejlepší vtipy. Divoké milování tak Cattrall předvedla znovu - tentokrát na obrazovce. Sledujte:

Seriál skončil v roce 2004. Po dlouhém váhání nakonec Kim i ostatní protagonisté Sexu ve měste souhlasili s pokračováním. Děj se přenesl na filmové plátno a návštěvnost v kinech překonala všechna očekávání. Čerstvá dvaapadesátnice Cattrall je tedy opět v kurzu. Může si diktovat honoráře i vybírat role. A je jasné, že sex v nich bude hrát i nadále prim!