Jeden z nejznámějších italských herců a komediant Paolo Villaggio zemřel. Tuto smutnou skutečnost oznámila jeho dcera prostřednictvím sociální sítě. Populární a obdivovaný herec zemřel po několikadenním boji v nemocnici, informují italská média.

Paolo Villaggio ztvárnil za svůj život celou řadu rolí, světově známým se ale stal díky roli věčného smolaře Fantozziho. Tomu se předpisově lepila smůla a trapasy na paty, měl velmi ošklivou ženu a ještě ošklivější dceru. Villaggio v této roli prodal svůj neuvěřitelný komediální talent, který mu přinesl také Zlatého lva za celoživotní úspěchy na filmovém festivalu v Benátkách.

Paolo se narodil v roce 1932 v Janově jako jedno z dvojčat. Jeho otec pocházel ze sicilského Palerma, maminka byla učitelka jazyků z Benátek. Paolo si během svého života získal srdce Italů, kteří ho měli doslova za národního hrdinu. Jeho smrt tak komentují všechna přední média v zemi. „Takových velikánů se najde jen málo, celá Itálie pláče,“ napsal například list La Republica. 

Fotogalerie
24 fotografií