Píše se rok 1974 a na scéně se objevuje kvarteto Boney M, které zpívá skladbu Baby, do you wanna bump? Ale opravdu zpívá? Až po mnoha letech přiznal německý kuchař Franz Reuther (dnes 75), že všechny vokály nazpíval ve studiu on!

„Já bych takový úspěch neměl. Taneční kreace Bobbyho Farrella lidi baví víc než můj křivý nos. K mojí vizáži by disco-hity neseděly,“ vysvětlil kuchař s tím, že by v elastické kombinéze se třpytkami vypadal směšně.

A tak se mu zrodil v hlavě ďábelský plán: Odložil vařečku, přejmenoval se na Franka Fariana a stal se producentem. První hit Boney M zanedlouho vystřídaly další a o skupině se začalo mluvit v celé Evropě.

Ukázalo se, že Farian je slepice, která snáší zlatá vajíčka. Měl mimořádný cit na podchycení hudebních trendů a s písničkami se nepáral, prostě vykradl něco, co už vytvořil někdo jiný.

Jeho největší hity byly novými verzemi starých, které okořenil citáty z bible (Rivers of Babylon) nebo americké historie (píseň Ma Baker pojednávala o gangsterce, která žila mezi válkami v USA). A pak už jen stačilo zařídit, aby jeho pár hitů donekonečna opakovala rádia a televize.

Fotogalerie
4 fotografie