Dnes má tento herec se šibalským úsměvem na kontě zhruba stovku filmů, které jsou sice z žánru akčních a je v nich hodně bojových scén, krev v nich ale skoro neteče. Jackie Chan se totiž často pere trochu zvláštním způsobem - místo nožů, mečů či kopí používá třeba nákupní vozík nebo štafle. A ačkoliv vyrostl v Hongkongu, většinu dialogů v angličtině se učí nazpaměť. Přes dvacet let byl totiž hvězdou akčních filmů natáčených v čínštině.

Při natáčení akční komedie Chinese Zodiac (Čínský zvěrokruh) v roce 2012 prohlásil, že už v akčních filmech hrát nechce a rád by se zaměřil na vážnější role. V současné době také zvažuje, že bude dělat manažera jihokorejské popové skupině JJCC.

Chan Kong Sang, což znamená Narozen v Hongkongu, už v dětství praktikoval s otcem kung-fu. Když mu bylo sedm, zapsali ho rodiče na Čínskou dramatickou akademii, kde se deset let věnoval bojovým uměním, akrobacii, tanci a zpěvu. Na plátně se poprvé objevil již jako osmiletý.

Po dokončení akademie se ale musel pár let živit jako dělník na stavbě, než se z něj stala hvězda hongkongské akční scény. Od roku 1982 je Chan ženatý s tchajwanskou hereckou kolegyní Lin Feng-ťiao, s níž má syna Jaycee Chana, rovněž herce.