Miluše nemohla otěhotnět, a tak požádali o pomoc lékaře. Vašo to nezapírá. „Ano, věci jsou tak, jak jsou. Nicméně, nemáme potřebu o nich více hovořit. Je to nepodstatné,“ řekl Blesku Patejdl.

Potom ještě Blesk ujistil, že syn je skutečně jeho. To aby předešel různým dohadům, že dárcem spermatu by snad mohl být někdo jiný. „Benjamín je opravdu můj,“ prohlásil rezolutně muzikant.

Patejdl kvůli milence opustil rodinu, plánovitě se dlouhé měsíce pokoušel o dítě a ve fi nále přistoupil k umělému oplodnění. To vyžaduje trpělivost, nesčetně vyšetření a někdy se dokonce procedura musí opakovat. Navíc se mu druhý život dařilo tajit před manželkou. Ta se vše dozvěděla až před měsícem.

A byl to šok, když zjistila, že Miluše před třemi lety porodila Patejdlovi syna Benjamína. S manželkou Alenou žil muzikant přes 30 let v Bratislavě a má s ní dva odrostlé syny Václava a Roberta.

Když se narodil Benjamín, Patejdl se do Prahy také ze tří čtvrtin přestěhoval a nedávno své druhé rodině koupil dvoupatrový domek na okraji Prahy v Kunraticích.

„Opravdu teď žiji především v Praze,“ přiznal Blesku Vašo s tím, že na Slovensko zavítá jen občas. O rozvodu s manželkou Alenou, ke kterému se schyluje, hovořit zatím nechce.

Fotogalerie
1 fotografie