Adepti na titul Česko Slovenské SuperStar budou muset zvládnout zpěv před miliony televizních diváků ve dvou zemích, ale i hodnocení porotců! A ta bývají pořádně krutá! Kdo ze čtyřlístku Paľo Habera, Dara Rolins, Ondřej Hejma a Marta Jandová, bude nejtvrdším a kdo nejmilejším porotcem? Na co všechno se musí zpěváci připravit?

Dara Rolins (36): Sexy sladká

Dara si sedne do porotcovského křesla SuperStar už podruhé. Dá se očekávat, že tak jako ve třetí sérii Slovensko hledá SuperStar bude usměvavá a zajímavá hlavně tím, jak vypadá. Naposledy v markízácké show poutala pozornost diváků především extravagantním oblečením a divokými účesy a dávala si záležet na tom, aby byla každý večer jiná. Zaujala i tím, že jí občas vykouklo z výstřihu prso a pozornosti se jí dostalo i kvůli tomu, že po letech života v Praze nemluví zrovna nejlepší slovenštinou.

Dařiny výroky:
"Ty jsi jen akademická rockerka."
"Krakene, Krakene, ty jsi jako počasí. Jeden den vyjde slunce, druhý je bouřka. Minule jsi Krakena vypustil, ale dnes ne."
"Doteď jsem byla tvým výkonem nadšená, mnohokrát i hotová a doslova konsternovaná, ale dnes tě poprvé nepochválím."

Fotogalerie
4 fotografie


Ondřej Hejma (58): Ironický vrták
S hodnocením v SuperStar má bohaté zkušenosti. Zpěvák, textař a cestovatel byl porotcem v první a třetí sérii české soutěže. Druhou sérii odmítnul prý kvůli nízkému honoráři. Nepatří však mezi nejpřísnější porotce. Jeho zbraněmi jsou ironie a inteligentní humor, kterými do soutěžících rýpe. Během castingů na Česko Slovenskou SuperStar se projevoval nepřátelsky vůči Paľu Haberovi. Měli spolu i spor o jednu krásnou, ale nepříliš přesvědčivou zpěvačku, která se líbila slovenskému porotci. A co si myslí o mezinárodní SuperStar? „Samozřejmě, lidé zpívají úplně stejně jako minule, většinou ještě hůř, takže není důvod je poslouchat.“

Hejmovy výroky:
„Přišel jsi a já jsem si myslel, že hučí větrák, potom jsi začal tancovat jako medvěd hnědý, ale jak jsi se dostal k refrénu, byl to zase Sámer Issa.“
„Zpočátku jsem měl velké obavy, navíc jsi tam stál jako v reklamě na kondomy.“

Pavol Habera (47): Nekompromisní kat

Soutěžící se ho obávají nejvíc. Ví proč. Do křesla porotce SuperStar si sedne už počtvrté a v předcházejících sériích si svými výroky, které tnou do živého a mnohé soutěžící doslova psychicky složily, vysloužil označení kat poroty. Zpěvák, a v posledních letech i herec, má absolutní sluch a v hodnoceních nadějných zpěváků je nekompromisní. No možná dokáže chvílemi přece jen mírně ohluchnout. Už párkrát se totiž stalo, že když zpívala nějaká sympatická a přírodou obdařená dívka, některé její pěvecké nedostatky přeslechl a hodnotil ji shovívavěji než ostatní.

Habera šokoval vulgárními výroky! Čtěte ZDE!

Haberovy výroky:
„To bylo falešné jak dvě svině.“
„Ty nevlastníš hlas, ale biologickou zbraň.“
„Barva tvého hlasu patří do kategorie zaříznuté kalhotky.“
„Ty se při zpěvu tváříš, jako bys dostal lopatou po zádech.“
„Ty by jsi mohla být v Istanbulu na věži a vyhrožovat každé ráno místním obyvatelům. Kdyby tě nasadili do jakékoliv země, kde vládne teroristická základna, tak ji tam do týdne vyhladíš. Ti by se šli oběsit, odstřelit a hodili by sami na sebe atomovou bombu, jen aby se tě zbavili.“
„Tohle bylo utrpení mladé jeptišky.“

Marta Jandová (35): Laskavý nováček
Na rozdíl od svých kolegů má co do činění se SuperStar poprvé. Když zpěvačka německé kapely DieHappy dostala nabídku na křeslo porotce, hned volala svému otci, rockerovi Petru Jandovi, co má dělat. On jí bez váhání řekl, aby do toho šla. Zatím se na castingu projevovala jako upřímná a nejlaskavější ze všech porotců. Je jí upřímně líto lidí, kteří vypadnou. Nesnáší nafoukance a soutěžící, kteří lžou: "Pak nemám žádné výčitky svědomí, když je vyhodím. Jednomu takovému nafoukanci jsem měla dokonce chuť vrazit facku."