TV Nova však zveřejnila hlasování v Martinův prospěch. Proč? Podvod, nebo chyba? Mělo být finále jen slovenské pro Dominiku Starou (16) a Mira Šmajdu (21), nebo došlo k nepříjemnému omylu při zpracování oficiálních výsledků?

Televize Markíza i Nova včera konečně poskytly médiím oficiální výsledky hlasování v soutěži Česko Slovenská SuperStar. Ovšem v osmém finálovém kole se jejich čísla liší. Zatímco podle Novy byl Chodúr pro Čechy na prvním místě a Slováky na místě třetím, výsledky Markízy ukázaly, že Chodúr byl podle hlasování obou národů třetí. Předběhla ho i Dominika Stará, přestože nakonec vypadla.

Fotogalerie
3 fotografie

Dominika byla včera z informace, kterou jí sdělil Blesk, v šoku. „Wau. Já vůbec nevím, co na to říct. To je dost překvapivé. Vím, že už se s tím nedá nic dělat, ale budu o tom určitě hodně přemýšlet,“ řekla Blesku Stará, pro kterou by byla změna hlasování velmi podstatná.

Jen několik hodin poté, co se Blesk začal vyptávat na nesrovnalosti ve výsledcích, TV Markíza poslala nový žebříček s tím, že pořadí bylo chybné. „Chyba vznikla při manuálním kopírovaní výsledků pro jednotlivá média. Následně jsme avizovali opravu,“ vysvětlila Blesku mluvčí TV Markíza Oľga Dúbravská.

Michaela Fričová z TV Nova reagovala stejně s tím, že došlo jen k chybě při přepisování výsledků. K dohadům kvůli rozdílným výsledkům přispívá i fakt, že obě televize odmítly zveřejnit skutečné počty hlasování SMS, přestože v předchozích ročnících takové tajnosti nedělaly.

Martin Chodúr včera neodpovídal na SMS a telefon nebral. Miro Šmajda se nad nesrovnalostí nijak nepodivoval. Do finále by se dostal tak jako tak. „Žádné výsledky jsem ještě neviděl,“ sdělil Blesku.

Fotbal na Facebooku

Autor: