S Ivetou mluvil Martucci naposledy 8. dubna, tedy na její narozeniny. Krátce před její smrti ho kontaktoval Zdeněk Macura, který se bál o život Ivety a chtěl za ní zajet společně s italským hrabětem. Ten to však odmítl a dodnes si to vyčítá.

Větší část viny ale přisuzuje Ivetinu manželovi Josefu Rychtářovi, který ji podle něj týral. „Mám důkazy, které jsem předal italské policii. A česká strana s nimi musí spolupracovat. Jsou to videonahrávky a také záznamy telefonátů, které ukazují na to, že se Josef Rychtář choval vůči Ivetě jako agresor,“ prozradil deníku Aha! Martucci.

Podle něj byla Iveta týrána. „Je možné, že to osudové ráno jí vyčítal, že to kvůli ní musí na policii. Možná jí vmetl do tváře, že bude dobře, když se zabije,“ svěřil se hrabě. Už od samého počátku jejich vztahu, a zvláště pak po jejich svatbě tušil, že Rychtář chtěl, aby se Bartošová zabila. Tím pádem by totiž přestala platit jejich předmanželská smlouva.

Čekal jsem, že ji Rychtář zabije jiným způsobem. Třeba, že ji najdou mrtvou kvůli lékům rozmixovaným v jídle. Ale tohle jsem vážně nečekal,“ přiznal zpěvaččin exmilenec s tím, že kvůli Rychtářovi na veřejný pohřeb Ivety nepůjde. Ostatně, podle svých slov, to slíbil její mamince Svatavě.

Ivetin exmilenec je její smrtí tak zdrcen a chováním Rychtáře tak doběla rozzuřený, se se nechal slyšet, že se musí krotit, aby za Rychtářem do Uhříněvsi nejel a nezabil ho! V pondělí ráno se však před domem Ivety nakonec objevil. V černé košili i saku s černými brýlemi na očích a zdrceným výrazem ve tváři položil Ivetě před dům 22 bílých růží. "Dvaadvacet bylo Ivetino šťastné číslo," řekl Martucci Blesk.cz. Je to také název Ivetiny desky, kterou vydala, když byla s Jiřím Pomeje.

Martucci opět apeloval na novináře a fanoušky, že pokud vědí o jakémkoli týrání Ivety ze strany Rychtáře, okamžitě ať jdou na policii a tam všechno nahlásí. Znovu zopakoval také to, že se nebude účastnit ani veřejného ani soukromého pohřbu Ivety.