Miláček žen charismatický Jiří Bartoška se v roce 1985 málem udusil. Při vyšetření v nemocnici mu totiž lékaři píchli do krve železo, což neměli dělat. Slavného herce totiž poslali, aniž by to tušili, na onen svět!

Ukázalo se totiž, že Bartoška je alergický na železo. „Doktoři mi chtěli vylepšit krevní obraz, jak se ale ukázalo, jsem jeden z tisíců, kteří jsou alergičtí na železo,“ svěřil se v roce 1994 Bartoška Blesk magazínu.

Traumatická zkušenost to ale pro něj paradoxně nebyla. „Ohrozili mi tím činnost srdce a plic a začal jsem se dusit. Ale musím říct, že jestli takhle vypadá smrt, tak je velmi rychlá a celkem milosrdná,“ prozradil Jiří. „Nestačil jsem si to ani uvědomit. Když mi nasazovali kyslík, s doktory jsem se pral,“ řekl.

A jak se zachovali lékaři? Vyptávali se herce na to, jaké bylo umírání! „Vyptávali se, co jsem prožil, jestli jsem viděl světlo a pohyboval se tunelem,“ vyprávěl před dvaceti lety charismatický sympaťák. „Opravdu jsem ale nic nezažil, což je mi líto,“ uzavřel svůj dramatický příběh Bartoška.

Kdo se tedy těší na tunel a světlo, nebo na rozkvetlou louku či jiné věci, bude zklamaný. Smrt je klidná a nic po ní nás nejspíš nečeká…