Život krále popu, kterým se sám v 90. letech nazval, byl obestřen tajemstvími. A některá už tajemstvími zůstanou navždy.

Byl Michael Jackson bisexuál?
Pedofilní choutky se u Jacksona nepotvrdily, k pochybám o své orientaci ale dával mnoho podnětů. Ať už to bylo jeho sahání si do rozkroku při tanci nebo záhadná dovolená v roce 2006, kterou strávil v Hamburku u mladíka Antona S. (tehdy 23). Svými plastikami se snažil připodobnit herečce Dianě Ross, chodil zvláštně oblékaný, ve svých 32 letech byl prý ještě panic.

Jehovistické dětství
Michael byl velmi přecitlivělý i v dospělosti, o to víc ale trpěl v dětství, kdy ho rodiče vychovávali v duchu jehovismu. Jeho otec ho psychicky i fyzicky týral a vydíral. Časté byly výprasky, držení za jednu nohu hlavou dolů nebo strašení. „Cítil jsem se velmi sám, často jsem plakal, dělalo se mi zle a když se otec blížil, zvracel jsem občas i krev,“ přiznal v roce 1993 moderátorce Oprah Winfrey. Poté už o tom nikdy nemluvil. V dospívání navíc trpěl akné a myl se jen potmě v koupelně, styděl se za to, jak vypadá. Svoje děti paradoxně také vystavoval osamocení: Před světem je pečlivě skrýval, na veřejnosti schovával jejich obličej.

Byl duševně nemocný?
Řada Jacksonových počinů byla víc než bláznivých. Už zmíněná touha podobat se Dianě Ross, panická hrůza z infekce a tudíž věčné nošení roušky. Svého syna Prince v roce 2002 málem shodil z balkonu, když ho chtěl ukázat fanouškům. A je to právě syn Prince Michael Jackson II. (známý spíš pod přezdívkou Blanket), jehož matka je dodnes neznámá. Když byl v roce 2003 podruhé vyšetřován kvůli pedofilii, uznávaný lékař Stan Katz potvrdil, že Michael se pod vlivem utišujících léků (na těch se stal závislý během vyšetřování v roce 1993) a dalších okolností dostal na psychickou úroveň desetiletého dítěte.

Je skutečně mrtvý?
Je to až neuvěřitelné, ale už se vyrojily první spekulace o tom, že zpěvákova smrt je jen nahraná, protože už má plné zuby věčného mediálního kolotoče, sledování a spekulací, jestli má, nebo nemá rakovinu kůže. Zpěvák proto měl nafingovat vlastní smrt, aby se mohl v klidu stáhnout někam do ústraní.