Naštěstí její obvinění s Meghan Markle, která je hrdá feministka, nemá nic společného. Světově proslulá bojovnice, která se aktivně a tvrdě rve zejména za práva žen v Saúdské Arábii, se podle tamních úřadů údajně přiznala ke spiknutí s nepřáteli Saúdské Arábie. Za to jí v muslimské zemi hrozí až 20 let za mřížemi.

Hathloul byla v roce 2014 zadržena kousek od univerzity v Abú Dhabí za pokus o překročení hranice Saúdské Arábie. Byla zatčena a ve vazbě strávila 73 dní. Poté ji policie opět zatkla během jízdy na dálnici. To se stalo letos v květnu, kdy korunní princ Saúdské Arábie byl na služební cestě v Americe, a také těsně předtím, než země vůbec poprvé povolila ženám řídit, za což právě Loujain Al-Hathloul dlouho bojovala.

Tentokrát policie mladé aktivistce zakázala používání sociálních sítí a také jí bylo zakázáno opustit zemi. Nyní kamarádka vévodkyně Meghan Markle, která si letos v květnu vzala britského prince Harryho, je spolu s dalšími šesti lidmi obviněna z vlastizrady a hrozí jí 20 let ve vězení.

Fotogalerie
28 fotografií