Privátním sídlem, kam budou moci manželé utíkat od zraků příbuzných i veřejnosti, je historický dům Adelaide Cottage z roku 1831, který stojí v soukromém královském parku ve Windsoru, jen pár set metrů východně od hradu Windsor, kde se v kapli Sv. Jiří Harry s Meghan letos 19. května vzali.

Fotogalerie: Fotky, které neměl nikdo vidět! Takhle…
163 fotografií

Podle zdroje blízkého Kensingtonskému paláci se Meghan s Harrym byli na dům již podívat a stěhování by mělo být otázkou blízké budoucnosti. Královská rodina to odmítla jakkoli komentovat, dle zdroje, na nějž se odkazuje Daily Mail, který zprávu přinesl jako první, jsou prý novomanželé z nemovitosti nadšení a moc se jim líbí.

Adelaide Cottage: Sídlo milence princezny Margaret Petere Townsenda

Nekonvenčním novomanželům, rebelovi Harrymu a americké herečce Meghan, musí být jistě sympatická i historie stavby. V roce 1945 dostal tento dům darem za své zásluhy ve II. světové válce národní hrdina bitvy o Anglii Peter Townsend. Do tehdy ještě ženatého leteckého kapitána se v 50. letech zamilovala mladší sestra královny Alžběty II., princezna Margaret.

Románek, o kterém se léta jen tiše šeptalo, po její smrti v roce 2002 vyplul na světlo světa. Margaret s Townsendem prožila bouřlivý milostný poměr. Lásce Margaret neporučila, v královské rodině se její poměr s pilotem provalil údajně o Velikonocích 1950, kdy Margaret nedbala svých povinností a místo přislíbeného oběda u jistého vévody utekla za Townsendem, s nímž strávila noc. Vrátila se až druhý den ráno.

Zakázaní milenci v královské rodině

Konvence a přísná pravidla dvora jí však bránily v tom, aby se za svou lásku, který po letech trvajícího vztahu s Margaret rozvedl, provdala. Nicméně se jím netajila a to ani na veřejnosti. V roce 1955 románek ukončila. Svůj vzdor však promítla na SPZ své limuzíny. Její Rolls-Royce Phantom IV nesl číslo PM 6450. Ačkoli měli všichni za to, že PM znamená princezna Margaret, ale jen ona, její milenec a jejich společný přítel, fotograf Ray Bellisario, znali pravdu. PM jsou totiž iniciály jejich křestních jmen Peter a Margaret, číslo 6450 pak znamená datum jejich první promilované noci. Tedy 6. duben 1950.

 "Margaret jezdila autem s touto značkou po Londýně všem na očích. Všem se tím vlastně vysmívala. Byl to takový specifický druh jejího humoru. Musel jsem přísahat, že tajemství prozradím až po jejich smrti," uvedl nyní fotograf. Margaret si pak v roce 1960 vzala Tonyho Armstronga-Jonese, ale ani on se nedověděl o tajemství čísla na SPZ automobilu, ve kterém se tak často vozil. Townsend zemřel v roce 1995.

Fotogalerie
72 fotografií