Vévoda (31) a vévodkyně (31) z Cambridge se rozhodli porušit tradici a svého prvorozeného syna George nechat pokřtít v kapli Chapel Royal při St. James´ Palace. Tam před svým pohřbem byla vystavena rakev s ostatky Georgovy babičky, princezny Diany. Podle tradice měl být totiž křest proveden v Buckinghamském paláci.

Již je potvrzeno, že účastníky tohoto obřadu bude opravdu jen nejbližší rodina Williama a Kate. Rodiče malého George doplní královna Alžběta II., její manžel vévoda z Edinburgu, princ Charles s Camillou, princ Harry a Michael a Carole Middletonovi. Nikdo jiný by do kaple v St. James´ Palace neměl dorazit.

Křest proběhne příští středu od 15:00 a podle všeho bude trvat 45 minut. Celý obřad povede arcibiskup z Canterbury. „Princ George bude pokřtěn arcibiskupem z Canterbury, reverendem Justinem Welbym,“ informoval Kensingtonský palác.

Malý princ bude oblečen do repliky oblečku z krajky a saténu jako měla na sobě při křtu v roce 1841 nejstarší dcera královny Viktorie, princezna Viktoria.

Fotogalerie
10 fotografií