O stavu Ivety ale velmi dobře věděl, v pondělí ho totiž krátce po jeho příletu manažer Bartošové Richard Dušák okamžitě informoval. Dušák popsal Blesku, jak obtížně Ivetu do psychiatrické léčebny dostávali: „Věděl jsem, že je s Ivetou už pár dnů zle, a tak jsem se za ní v pondělí odpoledne vypravil domů do Uhříněvsi. Společně s její kamarádkou se nám ji podařilo přesvědčit, aby podstoupila léčbu.“

Ráno dostala hysterický záchvat

O hysterickém převozu ale raději pomlčel. Na psychiatrii ji museli okamžitě píchnout utišující injekci a přikurtovat k posteli. O Ivetině stavu v léčebně Blesk informoval i jeden z členů nemocničního personálu. „Ivetu k nám v pondělí odpoledne přivezli dva její bodyguardi. Byla úplně mimo sebe. Lékaři kvůli ní vyklidili celou izolaci, aby měla naprosté soukromí a ostatní pacienti ji neobtěžovali,“ popsal zdroj v pondělní odpoledne.

Situace se nezlepšila ani v úterý. Ráno zpěvačka dostala hysterický záchvat. „Mlátila sebou a lapala po dechu, nemohla vůbec dýchat. Běhalo kolem ní deset doktorů. Její stav byl natolik vážný, že ji museli přikurtovat popruhy k posteli,“ prozradil nám zdroj. Iveta pak dostala kapačku s uklidňující infuzí, která ji uspala. Je stále pod dohledem ošetřujícího personálu, i na toaletu může jen s doprovodem. Většinu dne ale prospí, dozvěděli jsme se.

Začala pít, fetovat a bláznit

Zpěvačka údajně pro uklidňující injekce jezdila už na konci května. „Byla tady skoro každý den. Lékaři se věnovali jen jí, ostatní pacienti museli čekat. Nikoho nezajímalo, že je jim často hůř než pohasínající hvězdě,“ dodal zdroj. Stav Bartošové se dramaticky zhoršil poté, co přiletěla z Itálie bez Domenica. Doma zavřela okenice, zamkla se, začala pít, užívat kvůli úzkostným stavům antidepresiva a rušila akci za akcí.

„Začala to zase přehánět. Ambulantní péče, kterou jsem jí u Pavla Doubka zařídil, prostě nestačila,“ připustil manažer Dušák. Iveta musí být hospitalizována, a jak se Blesk v úterý dozvěděl, klid na lůžku se zákazem vycházek bude trvat několik dní.

Hrabě Domenico jel z letiště rovnou na psychiatrii

Pomoci hraběte Domenica se nedočkala ani Iveta Bartošová, ani její manažer Richard Dušák, který do jeho návratu vkládal velké naděje. Moc dobře totiž věděl, v jakém stavu je Iveta posledních pár týdnů. Zatímco ale Domenico dosedal s letadlem z Říma na pražské Ruzyni, byla už Iveta na psychiatrii. Z toho důvodu místo do Uhříněvsi Domenico zamířil do svého bytu, který má v Praze v nájmu. V úterý dopoledne pak poskytoval novinářům rozhovory, aniž by na sobě nechal znát nějaké vzrušení.

„Ivetu miluju,“ tvrdil. „O mně si pište a říkejte, co chcete. Ji nechte na pokoji, špatně to snáší,“ prosil už s vědomím, kde se momentálně Iveta nachází. O tom, že by ale byla Iveta na psychiatrii, nepadlo ani slovo. „To je naše soukromá věc,“ odpovídal Domenico na otázku, co s Ivetou po příletu dělali a co budou dělat dnes. V pizzerii poseděl dvě hodiny a poté se s výmluvou na práci společně se svou manažerkou rozloučil.

Blesk byl oběma v patách. A kam ho Domenico přivedl? Pochopitelně před Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze na Karlově. Vzhledem k tomu, že má Iveta zakázané návštěvy, pobyl italský hrabě na psychiatrii jen chvíli a společně s manažerkou potom odjel na další schůzku.

Fotogalerie
1 fotografie

Sdělení agentury RichART k hospitalizaci Ivety Bartošové dne 20. 6. 2011

„Iveta Bartošová se dostala po dlouhodobějších problémech do velmi závažného zdravotního (psychického i fyzického) stavu. Podařilo se mi ji spolu s jejími nejbližšími přesvědčit, aby podstoupila intenzivní léčbu ve specializovaném nemocničním zařízení. Cílem je to, oč se snažíme od počátku naší spolupráce, aby se dostala do dobré kondice a osobní pohody a dokázala si získat zpět vážnost a důvěru veřejnosti a zejména pořadatelů kulturních akcí. Léčba by měla být opravdu intenzivní a dlouhodobější. Bohužel účast na festivalu Mlyn na Slovensku tento pátek jsme nuceni zrušit. Děkujeme všem fanouškům, přátelům, pořadatelům za důvěru a podporu Ivety. O vývoji vás budeme informovat.“