1989 Ivana Christová

833203:gallery:true:true

Ivana Christová je první novodobá Miss Československa. Když usedla na trůn bylo jí 19 let. O jejím vítězství porota rozhodla v podstatě jednohlasně. Ivana naši republiku reprezentovala na soutěži Miss Maja International 1989, kterou jednoznačně vyhrála. Po vítězství začala působit v USA jako modelka. Věnovala se jeden čas také zpěvu, nahrála několik alb, zahrála si ve dvou filmech. Dnes je podnikatelkou a věnuje se moderování společenských akcí. Vede nadaci Orin Panacea - Živá voda pre deti. Podílí se na revitalizaci onkologického oddělení. Je jednou z nejvýraznějších vítězek soutěže česko-slovenské Miss v historii. Je svobodná, má dceru Danielu a žije v Bratislavě.

1990 Renata Gorecká

833202:gallery:true:true

Po vítězství v Miss ČR se zúčastnila v roce 1991 Miss Universe, ale později se z modelingu stáhla. Odstěhovala se do Polska, kde navázala na své studium Obchodní akademie v Českém Těšíně a vystudovala mezinárodní obchod a mezinárodní vztahy na Ekonomické akademii v Krakově. Je vdaná a má dceru Annu. Bydlí i nadále v Polsku.

1991 Michaela Maláčová

833201:gallery:true:true

Po svém zvolení pracovala příležitostně jako modelka, reprezentovala Československo na soutěžích Miss Universe (1992), Miss Model of the World (1993) a Miss Tourism (1994). Absolventka FAMU (Filmové akademie muzických umění). Dnes je majitelkou skupiny společností Luxury Brand Management, předsedkyní správní rady Nadace Zdeňka Bakaly, jehož je i manželkou. Je zakladatelkou České Miss a majitelkou Miss ČR, které v roce 2010 sloučila v jednu soutěž krásy České republiky. S rodinou žije ve Švýcarsku, je vdaná a má tři děti.

Hlasujte v anketě o nejoblíbenější Miss v historii soutěže krásy.

Fotogalerie
5 fotografií