V 73 letech zemřel v pátek ráno v Praze po krátké nemoci televizní a filmový režisér Milan Růžička. Rodina se zatím nedohodla na místě a datu posledního rozloučení. ČTK to řekl syn zemřelého Milan Růžička mladší. Režisér filmů Trhala fialky dynamitem nebo Hotýlek v srdci Evropy, který se narodil 25. května 1937 v Prostějově, v posledních letech spolupracoval s televizí.

Pro Českou televizi připravoval dokumentární seriál Bílá místa, pro Novu připravil prvních pět desítek dílů seriálu Ulice. Mnoho inscenací natočil pro brněnskou televizi, kde se také podílel na křesťanském magazínu. V jeho režijní filmografii jsou například televizní snímky Vražda kočky domácí, Dáma a smrt nebo Pozvání na zámek. Dokumentární tvorbě se věnoval zejména po roce 2000, kdy vznikly snímky Kámen, smrt a hudba, A přece se točí,

Pro sjednocenou Evropu nebo Hledači opálů. Milan Růžička absolvoval Filmovou a televizní fakultu AMU, obor režie hraného a dokumentárního filmu. Podílel se na realizaci více než 120 dokumentárních a publicistických filmů, za které získal několik ocenění. Například za třídílný portrét o herci Hugo Hassovi získal Růžička cenu Pierot Českého televizního a filmového svazu. Pro televizní studia natočil celkem 16 celovečerních hraných filmů, dokumentů a inscenací.