Ležící moderátorku domů z Motola přivezla sanitka v pátek. Lékaři usoudili, že operace, která jí hrozila, zatím není nutná. Odborníci se obávali, že zlomený obratel by se mohl Jílkové zapíchnout do míchy. Pozorováním však zjistili, že když se bude pacientka chovat zodpovědně a nebude se namáhat, operována být nemusí.

Těžké chvíle na Jílkovou čekaly hned po příchodu domů. Jindy aktivní moderátorka nemůže teď dělat vůbec nic. „Je to příšerné! Tři měsíce nesmím sedět, jezdit autem ani se ohýbat. Můžu jen stát a ležet. Vstávám přes břicho, chodím o berlích a v korzetu. Potřebuji pomoc i při mytí… Jsem úplně odkázána jen na rodinu,“ řekla máma dvou dětí. „Obdivuji lidi, kteří jsou připoutáni na lůžko celý život. O mě pečují blízcí, ale kdybych je neměla, tak nevím,“ prozradila.

Ani ve svém utrpení ale nezapomněla na svou práci a diváky. Příští čtvrtek chce Jílková riskovat své zdraví a vrhnout se na natáčení diskuzního pořadu. „Do televize mě přiveze mikrobus a v šatně budu mít pohovku. Chci už pracovat, protože nechci, aby kolegové byli bez práce a peněz,“ uzavřela.

Fotogalerie
1 fotografie