"Samozřejmě byl negativní, protože jsem už na testech HIV byla. Na druhou stranu chápu, že někdo při tomto testu prožije tu nejdelší minutu strachu" podotkla modelka.

Právě tak krátkou dobu totiž otestování trvá. Navíc každý se může otestovat sám, ve svém soukromí. Stačí jen trocha krve a následovat čtyři jednoduché kroky - vše k tomu potřebné je v malém sterilním balíčku. "Myslím, že teď by měl být tento test kromě kondomu samozřejmostí v kabelce všech holek. Takhle si můžou například předem otestovat toho, s kým odejdou z mejdanu. Proč riskovat život, když jsou takové možnosti," dodala Agáta.

Do kampaně se k ní přidal známý sexuolog Radim Uzel. "Slečnu Hanychovou jsem samozřejmě znal z médií a vždy na mě působila lépe, než jak byla prezentována. To mi dnes také potvrdila," svěřil se Uzel.  "Nejvíc mě na ni ale zaujalo, jak v jednom televizním pořadu předvedla, že umí vařit. To víte, už jsme starý pán a jídlo mě zajímá především," vtipkoval doktor, který je novou možností prevence a testování viru nadšený.

"Zjištění jasného výsledku v domácím prostředí je srovnatelné s gravitestem - tady stačí kapka krve a za minutu máte jasno. Pokud právě ta jednoduchost přesvědčí lidi k pravidelnému testování a tedy své ochraně a prevenci, je to skvělá věc," vysvětlil Uzel.

Fotogalerie
12 fotografií