Sám Novák jako spoluhráč ve hře Jeffreymu je šoufl musel dlouhých čtyřicet minut sledovat pád svého kolegy, který dorazil namol a nebyl schopen slova. „Bylo to hrozný, dokonce se mi vrátil i absťák,“ vzpomíná na nepříjemný zážitek Novák, který měl sám s alkoholem v minulosti velké problémy.

Rostislav Novák ví moc dobře, jak těžké je zvládat závislost na alkoholu. Herec, kterého diváci znají ze seriálů Ordinace v růžové zahradě, Kriminálka Anděl a Ach, ty vraždy, to zažil na vlastní kůži. „To bylo s Oldou naše společné téma. Byl jsem na léčení po něm,“ řekl Novák Blesku.

Deprese zahání pitím

A hned taky dodal, že se s touhou napít pere pořád. „Vrátil se mi absťák, když jsem tam Oldu viděl. Lepil se mi jazyk na patro. Není to lehký, musím pro jistotu zase zajít k psychiatričce,“ vysvětlil s neobvyklou upřímností herec. „Oldovi nebylo vůbec rozumět, něco mumlal opřený o bar. Byla to ostuda jak hrom,“ popsal herec pondělní vystoupení, po kterém ředitel Divadla Ungelt Milan Hein okamžitě Kaisera vyhodil.

Podle informací Blesku se Kaiser již víc než měsíc potýká s depresemi, které jen umocňují jeho touhu po pití. „Rozhodnutí léčit se musí ale v každém dozrát samo,“ potvrzuje Rostislav Novák. Sám by přál Oldovi, aby sílu k léčbě znovu našel. O Kaiserovi ale od inkriminovaného pondělka nikdo nic neví. Naposledy se omluvil z úterních oslav Ypsilonky a od té doby je jeho mobil vypnutý.

Fotogalerie
2 fotografie