Naďa Urbánková, zpěvačka: "Předevčírem a včera jsem nemohla spát," řekla Blesku velice senzibilní zpěvačka a herečka, která hrála Smoljakovi manželku v kultovní komedii Na samotě u lesa. "Stává se mi to, když se děje něco závažného. Pak mi přišla smutná esemeska, která bohužel potvrdila mou zlověstnou nespavost. Chvíli jsem plakala."

Květa Fialová, herečka: "Byl to báječný člověk, skvělý hudebník a kumštýř vůbec. Ráda jsem s ním spolupracovala a měla jsem k němu vždycky úctu. Byl to šťastný člověk na zemi a já jen doufám, že stejně šťastný bude tam nahoře, zasloužil by si to."

Jiřina Bohdalová, herečka: "Já si s ním zas tak blízká nebyla, ale myslím, že Zdeněk Svěrák nyní zažívá podobné pocity, jako když mně odešel Vladimír Dvořák."

Další kultovní film - Marečku, podejte mi pero
Autor: Reprofoto ČT

Iva Janžurová, herečka: "Já jsem ho vždy obdivovala ve dvojici se Svěrákem. Pro každého je smutné, když mu odejde kolega. Je mi to moc líto. Jsem teď u moře a nějak nevím, co bych dál řekla..."

Hana Hegerová, šansoniérka: "Dozvídám se to od vás a moc mě to vzalo. Poslední dobou je těch úmrtí nějak moc. On bydlel kousek ode mě na Starém městě a často jsme se potkávali. Vždy jsme se hluboce jeden druhému poklonili a setkání doplnili upřímným úsměvem. Je mi to hrozně moc líto, je to velká ztráta."   

Ivan Mládek, muzikant
: "Víte, dnes není den, kdy se dobře vzpomíná. Snad později. Teď mi jede hlavou jen to, že odešel člověk, který uměl dělat legraci a zároveň byl skvělým člověkem i v civilu. To je vzácná kombinace. Když jsem se to dozvěděl ráno z televize, tak mi hlavou běželo, co jsme všechno zažili. Je ho prostě velká škoda."

Pavel Trávníček, herec
: "Vím to pár minut. Jedu v autě a slyšel jsem to v rádiu. Mám jednu hodně starou vzpomínku. To jsem byl ještě student a on nás po představení v Divadle Járy Cimrmana vzal do šatny a chvíli s námi poseděl. Tenkrát jsme na něj hleděli jako na velkého učitele."