Ženou roku a Mužem roku se stali herečtí tahouni seriálu Ulice Hana Maciuchová a Rudolf Hrušínský. Diváci tak dali jasný vzkaz, aby herečka, která si chce od nejoblíbenějšího seriálu Novy dát pauzu, zůstala.

Už druhým rokem hrají při udělování cen nejoblíbenějším pořadům a tvářím televizní stanice Nova moderátoři Televizních novin jen druhé housle. Diváci totiž mají raději novácké seriály a jejich herce. Ve včerejší anketě ANNO 2009 přitom zvítězil, kde mohl, nekonečný seriál Ulice.

Ženou roku se stala herečka z Ulice Hana Maciuchová a Mužem roku Rudolf Hrušínský ze stejného pořadu. Samotná Ulice pak vyhrála v kategorii Pořad roku a porazila seriály Ordinace v růžové zahradě a Comeback. A to se narozdíl od nich nevysílá v hlavním vysílacím čase, ale vpodvečer.

ONLINE PŘENOS VEČERA ČTĚTE NÍŽE:

22:09 - Poslední píseň večera zpívá Honza Bendig a Ilona Csáková. Večer končí.

22:03 - Zvláštní cenu TV Nova získal Karel Gott.

21:59 - Píseň od Pussycat Dolls zpívá Martin Chodúr.

21:56 - Dokumentaristka Olga Špátová, která nyní dokončila film o knihovně Jana Kaplického, hlásí: Mužem roku je Rudolf Hrušínský! Ulice Bere vše, co může!

21:41 - Píseň Zuzany Navarové Já s tebou žít nebudu zpívá Markéta Konvičková a Tomáš Klus. Konvičková dokázala, proč se nestala SuperStar - ke konci písně absolutně vypadla z rytmu a Klus ji musel zachránit!

21:35 - Druhého NEJ muže vyhlásila Iveta Lutovská. Stříbro bere Karel Voříšek. Jeho sestra prozradila, že ji jako malý strašil a tvrdil, že je Fantomas.

21:33 - Jachtařka Lenka Šmídová vyhlásí 3. místo NEJ muže ankety ANNO. Martin OZZÁK Dejdar se směje, že Comeback vysílá jen reprízy a on přesto bere 3. místo.

Fotogalerie
33 fotografií

21:24 - Píseň skupiny U2 zpívá Marta Jandová a Miro Šmajda. Marešovi se stýská po SuperStar.

21:19 - Ondřej Brzobohatý a Leoš Mareš vtipkují na téma Třicet případu Majora Zemana. Leoš Mareš se ptá Ondry Brzobohatého, jak mu bylo, když mu Brabec zastřelil v seriálu otce... Ale dost legrace - ženou roku je Hana Maciuchová! Cenu dostala za roli Miriam Hejlové v seriálu Ulice. Sestra Hany Maciuchové práskla do televize, že dnes slavná herečka byla v šestnácti letech jedničkářka.

21:05 - Druhou nejoblíbenější ženou je Zlata Adamovská. Cenu za ni převzal její syn. Vadim Petrov, Zlaty první manžel, vypráví, jaká byla Adamovská v sedmácti letech. Prý čistá a nevinná. Atmosféru po něžném rozhovoru rychle tvrdí vystoupení Bena Cristovao a Dary Rolins.

21:00 - Kulturní vložku mezi vyhlášením 2. a 3. NEJ ženy obstarala Leona Šenková. Sekunduje jí Helena Vondráčková. Karel Gott zatím v hledišti v klidu žvýká.

20:54 - Kdo bude ženou roku? Na třetím místě se umístila Lucie Borhyová. Její umístění vyhlásil nejkrásnější muž ČR Josef Karas, s kterým se Mareš pokoušel lehce flirtovat. Co prozradila maminka Borhyové? Když jí bylo 16 let, tak jí bratr počítal pupínky od neštovic!

20:53 - Maminka Leoše Mareše šokuje: Šestnáctiletý Leoš Mareš byl prý smutný, že neměl holku. Loňské sněhy jsou ale pryč...

20:49 - Martin Chodúr a Ondřej Hejma zpívaj píseň Toma Jonese.

20:42 - Petr Forejt, který se podílel na hudbě k filmu Wanted, vyhlásil NEJ pořad roku. Je jím Ulice. Pavla Tomicová, která v Ulici hraje kadeřnici Simonu, se postarala o první skutečně vtipný moment. Její roztěkaná děkovačka vejde do dějin ankety.

20:37 - Hudební skladatel Petr Malásek (manžel Dany Morávkové) vyhlašuje druhý NEJ pořad roku. Je jím Ordinace v růžové zahradě. Markéta Plánková přeje divákům, aby je Ordinace dále bavila.

20:26 - Denis Lacho a Ewa Farna zpívají kultovní hit skupiny Oasis Wonderworld.

20:21 - Jaký pořad bude tím nej? Seriál Ulice? Je to možné! Třetí je Comeback - to už je jisté.

20:16 - Režisér Jan Hřebejk vyhlašuje divácky nejúspěšnější film. Jsou to 2Bobule. Za herce mluví Miroslav Táborský a přesvědčuje, že jako PRAŽÁK vínu rozumí.

20:10 - Večer zahájil zpěvem Dominika Stará a Petr Bende. TV Nova slaví 16. narozeniny. Mareš na úvod zmínil zlatou medaili olympioničky Martiny Sáblíkové a vyžádal pro ni potlesk.

20:08 - Karel Gott přišel samozřejmě s manželkou. Leoš Mareš právě oficiálně zahajuje večer.

19:59 - Se sexy doprovodem přišla herečka Markéta Plánková a ochotně s ním zapózovala. Tím fešákem je Daniel Častvaj (35).

19:50 - Do zahájení přímého přenosu zbývá 10 minut. Netrpělivá je i Šárka Ullrichová z Ulice, zprávař Karel Voříšek nebo herec Jan Šťastný.

19:33 - Na zahájení večera čeká také Dana Morávková, která přišla v doprovodu manžela. Předsálím se mihla také hvězda Ordinace v růžové zahradě Petr Rychlý.

19:31 - Ceny vítězům předají režisér Jan Hřebejk, skladatelé Petr Malásek a Ondřej Brzobohatý, Česká Miss 2009 Iveta Lutovská, dokumentaristka Olga Špátová nebo atlet Tomáš Dvořák. Zvláštní cenu TV Nova obdrží vítěz z rukou generálního ředitele Novy Petra Dvořáka.

19:30 - V Hudebním divadle v Karlíně je vše připraveno k slavnostnímu vyhlášení novácké ankety ANNO 2009. V předsálí již čekají moderátor Honza Musil, Lenka Hornová, Petr Vacek známý ze seriálu Ulice nebo herecká legenda Jiřina Jirásková.

 


 

Vítězové ANNO 2009:

Žena roku

1. Hana Maciuchová

2. Zlata Adamovská

3. Lucie Borhyová

 

Muž roku

1. Rudolf Hrušínský

2. Karel Voříšek

3. Martin Dejdar

 

Pořad roku

1. Ulice

2. Ordinace v růžové zahradě

3. Comeback