Když Bartošová triumfálně vyhrála poslední ročník ankety popularity TýTý, zdálo se, že její, manažerem a manželem Jiřím Pomejem znovu nastartovanou, kariéru nemůže nic zastavit. Jenže místo další cesty vzhůru, místo dalších cen a úspěchů se dostavil pozvolný pád. Iveta začala znovu nabírat pracně shozené kilogramy a začala znovu vršit i své nevypočitatelné rozhodnutí a nálady.

Fotogalerie
4 fotografie

Novinářům například přiznala, že s manželem prožívají těžkou krizi a že se mezi nimi začíná pomalu schylovat k rozvodu. Když z jejího výroku vypukl skandál, Bartošová celé své tvrzení označila za špatně interpretované. Navíc pomalu ale jistě nabíraly na intenzitě zprávy z okolí Bartošové, že svůj návrat na špičku šoubyznysu přestává zvládat i psychicky.

To se ostatně plně potvrdilo při premiéře muzikálu Děti ráje. Právě role v tomto kuse měla původně definitivně dokázat, že Iveta je zpátky, silná a ve formě jako nikdy předtím. Že to tak nakonec nebude, začalo být jasné, když Iveta několik týdnů před premiérou za podivných okolností skončila v nemocnici a Jiří Pomeje na všechny strany dramaticky popisoval, jak jeho žena bojuje o holé přežití.

Kvůli zdravotní indispozici tak bylo všem jasné, že Iveta premiéru muzikálu nemůže stihnout. Tedy kromě Ivety. „Dotklo se mne, že mi vedení muzikálu opatřilo další alternaci,“ přiznala uražená Bartošová. Nakonec i ona sama uznala, že premiéru nezvládne, a tak alespoň slíbila, že slavnostní představení ozdobí svou přítomností v publiku. Jenže nakonec nezvládla ani to. Místo sebe poslala do Goja Music Hall jen Pomejeho s květinou a podivnou omluvou.

„Ivetu vždycky nejvíc srážela psychika. Nedalo se na ni nikdy spolehnout. Byla schopná jen pár minut před představením najednou zavolat s tím, že nepřijde. Zdálo se, že Jiří Pomeje ji téhle největší chyby dokázal zbavit. Jenže teď je jasné, že Iveta je i dnes naprosto nevypočitatelná a že se vlastně skoro nic nezměnilo. Těžko říct, jestli po téhle zkušenosti bude mít ještě někdo odvahu se s Ivetou do něčeho pustit,“ říká jeden z hudebních manažerů.

Přes všechna Ivetina selhání ale za zpěvačkou pořád stojí vedení Dětí ráje. „Jejich trpělivost je obdivuhodná. Iveta by se měla dát okamžitě dohromady a jejich vstřícnost jim vrátit. Pokud se jí to totiž nepovede, tak vše nasvědčuje tomu, že je tam, kde byla před lety. Tedy ve škatulce psychicky labilní zpěvačky, kterou je lepší raději vůbec nezaměstnávat,“ uzavírá nepříliš optimistický komentář k Bartošové hudební manažer.

A co na to sama Iveta? „Nemohu za to, že jsem měla zdravotní potíže. Chci všem ukázat, že do muzikálu patřím a že jsem si tu roli zasloužila,“ říká zpěvačka. Dá se jí ještě věřit?