V den svatby měla na sobě bezmala milion! Které další slavné krásky, nebo spíše jejich muži utratili statisícové částky za vysněné šaty? Kdo navrhl svatební róbu 'rosničce' Romaně Vítové? A která nevěsta nemohla sehnat boty?

Fotogalerie
2 fotografie

MONIKA POSLUŠNÁ (33) & LEOŠ MAREŠ (32)

Diamantový sen

Jak při předávání Oscarů: rudý koberec, dvacítka černých a bílých limuzín audi, exkluzivní róba nevěsty s diamantovými šperky... Už jako malá holka snila Monika o tom, že ji budou o svatebním dni zdobit diamanty. Sen se jí splnil.

Čtyřicítka bodyguardů v den svatby známého páru hlídala nejen soukromí pozvaných svatebčanů, ale především nevěstu. Tu zdobily šperky v hodnotě dvou milionů korun od klenotnické společnosti, pro kterou předvádí i známá topmodelka Petra Němcová.

Právě na ní Monika před časem šperky zahlédla, takže okamžitě věděla, kam se pro jejich výběr vydat. Na sobě měla korzetové šaty smetanové barvy s živůtkem zdobené krajkou. Sukni tvořily bohaté volány...

Více o svatbě Leoše Mareš a Moniky Poslušné čtěte zde.

Autor: 

KATEŘINA KONVALINKOVÁ - PRŮŠOVÁ (24) & VLADIMÍR KONVALINKA (29)

Balerínky za pětistovku

Sedmdesátka pozvaných hostů obdivovala originální bílo-zlaté krajkové svatební šaty modelky Kateřiny Průšové. "Všechny zajímalo, jestli jsem si je sama navrhla. Měla jsem jasnou představu, jak by měly vypadat, kterou jsem probrala se svojí kamarádkou a návrhářkou Camillou Solomon," říká modelka. Od první chvíle si přála jednoduché zajímavé šaty, hlavně žádné bohatě zdobené sukně nebo korzet.

"Z přehlídek jsem měla korzetů až nad hlavu. Chtěla jsem něco netradičního, jako je právě paličkovaná krajka. A musím říct, když jsem pak svoje šaty viděla, připomínaly mi model od Valentina. Nádherný dekolt zdobený zlatými kytičkami od Swarovského, jemně balonkové rukávky, nic načančaného. A ta úžasná smetanová barva... Čistě bílé šaty bych nechtěla," přiznává modelka. Největší práci jí dalo sehnat vhodné svatební střevíčky. Ani ve Francii nebo v Itálii, kam se vydala na nákup, neobjevila to, co si představovala.

"Nakonec jsem sehnala obyčejné balerínky za pětistovku. Neuvěřitelné! Camilla mi je pošila perličkami a bylo to," směje se Katka. Nechyběl jemný tylový závoj pošitý růžičkami z krajky. Ve vlasech měla Kateřina stříbrnou tiaru od Swarovského, v uších zapůjčené diamantové náušnice.

Více o svatbě čtěte Kateřiny Průšové čtěte zde.

Kateřina Průšová a Vladimír Konvalinka
Autor: Aha!

ROMANA JÁKL VÍTOVÁ (31) & PETR JÁKL (34)

Šaty koupila fanynka!

Sexy rosnička si pro svatební den vybrala hedvábné šaty zdobené 77 látkovými květy od návrhářky Jarky Sedláčkové. "Nějakou představu jsem měla, ale víceméně jsem se spolehla na Jarušku, které důvěřuji."

Originální šaty vznikaly dva měsíce! Nejpracnější bylo zdobení květů z hedvábí, které návrhářka ručně vyráběla speciální techŠaty nikou. Po svatbě šaty 'obletěly' přehlídková mola.

"Jaruška už je nemá. Prý si je koupila moje fanynka," směje se rosnička. Pro speciální den navlékla zásnubní prsten v hodnotě půl milionu korun, snubní prsten s briliantem vyrobený v Německu a náhrdelník z bílého zlata s briliantovým křížkem v hodnotě tři sta tisíc korun.

Autor: 

PETRA ELIÁŠ VOLÁKOVÁ (30) & PATRIK ELIÁŠ (32)

Vdávala se v obyčejném tílku

Snila o dlouhých úzkých sexy svatebních šatech, nakonec na sebe oblékla bokovou tylovou sukni a krátké tílko. "Vdávala jsem se nečekaně a od toho se odvíjel výběr šatů," usmívá se moderátorka. Původně se s Patrikem Eliášem chystala jen na dovolenou na Maledivách a nakonec z toho byla nečekaná svatba...

"Dva dny před odjezdem jsem se šla podívat do pražského butiku Anima Tua. Chtěla jsem si koupit jednoduché letní šaty, místo toho jsem v obchodě objevila úchvatnou bílou sukni. Jak pro nevěstu," vzpomíná Petra. Okamžitě ji zaujala a tak ji vyzkoušela.

"Zatáhla jsem prodavačku do kabinky a zeptala se, jestli bych se v ní mohla vdávat. Řekla, že ano a do týdne mi pomohla sehnat bílé tílko za pětistovku. Patrikovi jsem o tom řekla. Když mě viděl, byl nadšený." Šperky volila jednoduché - štrasovou čelenku do vlasů, zlatý řetízek na krk, zlatý prstýnek od rodičů.

Petra Eliáš Voláková a Patrik Eliáš
Autor: Archiv Petry Eliáš Volákové

ANDREA VEREŠOVÁ (27) & DANIEL VOLOPICH (43)

Dvakrát se převlékla!

Svatba slovenské modelky a bohatého právníka se stovkou pozvaných hostů, ohňostrojem a živou hudbou patřila k těm velkolepým a pořádně drahým. Na ceremoniál v kapli sv. Antonína z Padovy na zámečku Kynžvart u Mariánských Lázní nevěstu přivezlo sněhobílé audi a pyšnila se svatebními šaty od návrháře Manuela Motty v hodnotě sto tisíc korun. Pro všechny včetně ženicha byly její svatební šaty naprostým překvapením. Róba, kterou si modelka nechala dovézt ze Španělska, byla určena pouze pro slavnostní obřad!

Na svatební hostinu v luxusním hotelu Esplanade oblékla extravagantní model od Natali Ruden. Na ruce měla prstýnek značky Bvlgari. Exkluzivní šperky od Bvlgari, které lze objevit i v mnoha hollywoodských trhácích, stojí v přepočtu kolem 100 tisíc korun.

Autor: