Zpěvák a slavičí rekordman byl jeden z prvních, kdo se tuto šokující zprávu dozvěděl. „Pana Gotta jsem osobně informoval, že Český slavík nebude. Alespoň pro letošek ne. A jsem rád, že vše pochopil,“ prozradil Blesku Jaroslav Těšínský z pořádající agentury Musica Bohemica. Komentovat věc přímo pro Blesk však Gott včera odmítl...

Po vyhlášení minulého ročníku se strhla bouřlivá diskuze o pravidlech ankety popularity českých zpěváků a nutnosti jejich změny. Těšínský po slavnostním vyhlášení oznámil, že pořadatel odebral hlasy kontroverzní skupině Ortel, která by bez jeho zásahu vyhrála i nad Kabáty. Tehdy exkluzivně Blesku přiznal, že si je vědom toho, že musí přijít změna a plánuje soutěž zmodernizovat.

Do plánované práce však Těšínskému zasáhly zdravotní problémy a musel na operaci. Podle informací deníku Blesk mu byl diagnostikován zhoubný nádor, který lékaři v únoru vyoperovali. „Ano, je to pravda, momentálně už mám výsledky v pořádku," odpověděl na dotaz Blesku Těšínský. „Mnoho času si sebrala rekonvalescence, a tak si pro letošek bereme oddychový čas. Plánujeme se vrátit s moderní soutěží, která bude brát v potaz sílu sociálních sítí," dodal a potvrdil tak, že letos se ceny rozdílet nebudou.

Změn se prý dožadoval také hlavní sponzor celé soutěže - společnost Mattoni, která se nadále nechce spojovat s diskutabilní soutěží. Ve hře je dokonce prodej celé pořádající agentury Musica Bohemica. Zatím se však podle informací neobjevil zájemce s kvalitním konceptem pokračování soutěže, „Mohu slíbit, že uděláme vše pro to, aby se Slavík vrátil, a uskutečnil se tak 23. ročník Slavíka pod vedením agentury Musica Bohemica," dodal odhodlaně Jaroslav Těšínský, jenž držel soutěž při životě dlouhých 22 let.

Barometry popularity

„Slavík je barometr popularity, který každý rok jasně ukazuje, ke komu chovají hudební příznivci nejvíce sympatií. Je velmi náročné tento barometr každoročně obhájit," pronesl již dříve Gott, podle kterého má Slavík své nezastupitelné místo.

Video: Bude další Český slavík? Po loňském skandálu ho organizátor modernizuje!

Video
Video se připravuje ...

Bude další Český slavík? Po loňském skandálu ho organizátor modernizuje! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
54 fotografií