„Můžeme potvrdit, že jsme kolem půlnoci dostali hlášení, že v Praze 10 nalezli tělo oběšeného muže. V současnosti případ prošetřujeme jako sebevraždu. Více se zatím nebudeme vyjadřovat s ohledem na pozůstalé,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

"Byl jsi mi dlouhá léta bráchou, kterýho jsem nikdy neměl, nemám slov, snad už jsi našel svůj klid, ať Tě hudba provází věčně, R.I.P.," napsal na sociální síť jeho dlouholetý přítel a dýdžej Carlos Squint.

"Kamaráde, tak to opravdu nemělo skončit. Pro mne jsi byl vždy kluk, co vnímá stejně rád hudbu jako já. Ale už se stalo a nikdo to nevrátí, jsi další kámoš, co tento svět nepobral. Peace," píše Čeněk. "R.I.P., drahý příteli, Michal Maudr, Dj Loutka. Nikdy nezapomenu na skvělé časy, které jsme zažili společně v Praze a Amsterdamu," napsal dýdžej Dimitr Kneppers.

DJ Loutka byl jeden z nejznámějších českých dýdžejů a základní kámen české taneční scény. Obrovskou měrou přispěl k rozvoji elektronické hudby v Česku.

Svou kariéru odstartoval už v roce 1991. Jeho rezidentní party v Roxy s názvem "Shake" se stala známou po celé Evropě a pomohla Maudrově mezinárodní kariéře.

I po 27 letech na scéně byl DJ Loutka jedním z předních umělců u nás, který nechyběl na žádném festivalu taneční hudby u nás. Jeho jméno je stále na plakátech, které zvou na tradiční festival Mácháč. Loutka měl svůj set zahrát v sobotu 25. srpna.

Michal Maudr loni ve velkém stylu oslavil v domovském klubu Roxy padesátiny, kde nechyběli jeho kolegové a nejbližší přátelé. Smrt svého bratra oplakává sestra Nikola.

Fotogalerie
24 fotografií