Přesun ze Střešovic, kde Menzelležel od listopadu, na Malvazinky byl logický. Režisérovi v ÚVN diagnostikovali pneumokokovou meningitidu, následovala operace mozku, po které byl Menzel uveden do umělého spánku a bojoval dlouho o život na ARO.

Když ho probudili a jeho stav se začal zlepšovat, na řadu musela přijít rehabilitace. Nad tím, proč však režiséra jeho manželka Olga Menzelová(40) přesunula nyní z jedné rehabilitační kliniky na druhou, visí velký otazník. Stejně tak je velkou záhadou, proč Malvazinky tají, že legendárního mistra filmu hospitalizovaly.

"Já neznám žádného pana Menzela a ani nevím, že by u nás ležel. A nezlobte se, na tyto vaše informace vám v žádném případě nebudu odpovídat, stejně jako nikdo tady z kliniky,“ řekla doslova Blesku primářka léčebného programu kliniky Malvazinky.

„Na Malvazinkách jsem byl za Jirkou čtyřikrát, teď se za ním chystám do Berouna. Olinka mi volala, že ho tam přestěhovala,“ prozradil ovšem Blesku Václav Neckář (74), hvězda Menzelových oscarových Ostře sledovaných vlaků. Na dotaz, proč došlo k režisérovu přemístění, ale už vyhýbavě mlžil: „Tak na to vám nemohu odpovídat já, to musí Olinka.“

Rehabilitační nemocnice Beroun netají, že hospitalizovala vzácného pacienta. „Nezlobte se, my ale nesmíme podávat žádné informace,“ omluvila se sestřička, když jsme se ptali, jak na tom režisér zdravotně je. „Přijali jsme ho v zuboženém stavu, byl dehydrovaný a záda měl samou proleženinu,“ informoval ovšem náš zdroj z nemocnice. Jasno do stěhování nevnesla ani režisérova manželka Olga. Na náš mail pouze zareagovala: „K výše uvedené věci se nebudu vyjadřovat. V tuto chvíli mám zcela jiné starosti.“ Proč byl tedy Jiří Menzel převezen z jedné rehabilitační kliniky na druhou, zůstává záhadou.

Video: Menzelová o manželovi: Rehabilitace probíhá krůčky, musíme mu dát čas 

Video
Video se připravuje ...

Menzelova o manželovi: Rehabilitace probíhá krůčky, musíme mu dát čas David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
35 fotografií