Mikolas, který do velkého finále postoupil, vystupoval jako pátý v pořadí se svou vlastní písní Lie To Me, kterou nazpíval a sám nahrál a produkoval. Kromě toho si vymyslel i podobu svého vystoupení včetně náročných akrobatických kousků.

"Je to pro mě obrovská radost. Byla to jedna z největších výzev v mém životě. Tu podporu, kterou jsem dostával od lidí, jsem opravdu nečekal a moc jsem za ni vděčný. Slibuju už ted, že v sobotu ve finále dám ze sebe všechno, abych dobře reprezentoval Českou republiku. Ještě jednou všem děkuji," řekl nám okamžitě po vyhlášení výsledků šťastný Mikolas. 

VIDEO: Mikolas v Eurovizi 2018 postoupil: Uspěl s tímhle hitem!

Video
Video se připravuje ...

Mikolas v Eurovizi 2018 postoupil: Uspěl s tímhle hitem! Youtube.cz

Akrobatické kousky ale musel nakonec při vystoupení vynechat, jelikož koncem dubna utrpěl při zkoušce vážné poranění páteře. Jeho šance tím sice klesly, zato o něm bylo hodně slyšet, a tak ho někteří nařkli z toho, že se jedná o promyšlené PR. „Není to žádný naplánovaný tah, zavolejte klidně těm snad 150 doktorům, co mě vyšetřovali,“ vysvětloval v živém vysílání Blesk.cz Josef.

Ten do poslední chvíle věřil v úspěch. „Myslíme si, že na to máme. Nešlo tomu už dát víc,“ pronesl odhodlaně, ale zároveň přiznal, že je smířen i s možnou prohrou. „Jsem už docela připravený na to, že nepostoupím. Zklamání by tam samozřejmě bylo," dodal pro Blesk.cz s tím, že slzu v takovém případě neuroní.

I tak pro něj totiž účast v soutěži byla velkou a cennou zkušeností a pomohla mu se proslavit a získat fanoušky z různých koutů světa, zejména pak ze Španělska. K písničce už tak dokonce chystá i španělskou verzi.

Finále Eurovize 2018 budou pak moci sledovat i čeští diváci. Přímý přenos v sobotu 12. května od 21 hodin odvysílá první program České televize.


VIDEO: Eurovize 2018: Český zástupce Mikolas Josef na druhé zkoušce s písní Lie to me

Video
Video se připravuje ...

Eurovize 2018: Český zástupce Mikolas Josef na druhé zkoušce s písní Lie to me youtube.com/Eurovision_Song_Contest

Fotogalerie
74 fotografií