Známý léčitel a astrolog podlehl minulý týden zákeřnému nádoru na mozku. Do smuteční obřadní síně na Zelené Hoře ve Žďáru nad Sázavou, kde se ve čtvrtek loučily necelé dvě stovky blízkých a přátel s českým „Nostradamem“ Emilem Havelkou (†73), nikdo z nich nedorazil.

„Mohli by se stydět. Když byl naživu, mohli se strhat, jak ho někteří herci a zpěváci uháněli. On nikdy nikoho neodmítl a poradil,“ řekla kriticky na adresu chybějících celebrit paní Marie.

S otcem se v obřadní síni loučili dcera Dana a synové Marcel a André s rodinami. „Děkujeme ti za vše, dědečku,“ loučily se dojemným dopisem s Havelkou jeho dvě vnučky Evička a Anička. „Přestože jsi nebyl naším pravým dědou, byl jsi skvělý,“ konstatovala děvčata v dopise, který v průběhu pohřbu obřadnice přečetla.

Obě vnučky vzpomínaly, jak s dědou společně houbařily, jak je učil znát bylinky a také pokaždé, když se vracel z cest domů, už za dveřmi hlasitě mňoukal, aby svá „koťátka“ přilákal. S Emilem Havelkou se pak rozloučil krátkou bohoslužbou římsko-katolický farář.

Fotogalerie
19 fotografií