Jako by už tak neměl dost starostí o zdravotní stav zetě Jiřího Cabrnocha (55), manžela své dcery Michaely (46). Ten ležel po těžkém úrazu hlavy s masivním krvácením do mozku mnoho týdnů na pokraji života a smrti. Ale procitl a teď už přes rok dře na svém uzdravení. Žena Míša obětovala práci úspěšné tiskové mluvčí a stojí mu po boku. Za léčbu a speciální rehabilitace už společně vydali hodně přes milion korun.

Marod prokazuje v boji s vlastním tělem mimořádnou vůli, nově se ale podle tchána Drobného musí potýkat ještě se svou rodinou – dospělou dcerou z prvního manželství Kristýnou (32) a také sestrou, političkou Ivanou Cabrnochovou (43)!

„Pro mě zcela nepochopitelně se ho snaží zbavit svéprávnosti! Jsem v šoku, čeho může být rodina schopna,“ zuří Drobný. „O Jirku jinak nejeví takřka žádný zájem, dcera mu ani nepopřála k narozeninám. Kdyby ho vídaly tolik co já, musely by vědět, že je to normální Cába, jak jsme ho znali, jen je na vozíčku a zatím nemluví. A hlavně by ho netahaly zbytečně po soudech, to mu rozhodně nepřidá!“ durdí se zpěvák, jenž je pověstný svou přímostí v případech, kdy se mu něco nelíbí.

Ze snahy rodinných příslušnic učinit z jeho zeťáka nesvéprávnou bytost je vzteky bez sebe. Souběžně si prý totiž dcera a sestra stihly rozdělit majetek stále žijící maminky Zdeňky. „Dlouho mi vrtalo hlavou, proč ty dvě tak najednou spojily síly, když se nikdy moc nemusely – a ejhle! Už za jeho zády stihly převést byt, kde měl Jirka trvalé bydliště, na dceru a barák Jirkovy mámy na Ivanu! Co by vlastně chtěl, chudák, když nemluví a nechodí?! Je to nechutné!“ hromuje Drobný a připomíná papiňák těsně před výbuchem. Obě nemovitosti změnily majitelku loni v září, dle zápisů v katastru na základě bezúplatných darovacích smluv!

Podle Drobného přitom Jiří nechal rodný dům v Přerově nad Labem mamince kompletně zrenovovat, což prý stálo přes milion. „Když se dozvěděl, co mu máma, dcera a sestra provedly a že ho ještě navíc chtějí zbavit svéprávnosti, plakal. Ani se mu nedivím…“ uzavírá zpěvák svou emotivní výpověď. Blesk se pro komentář snažil včera Ivanu Cabrnochovou zkontaktovat, ale do uzávěrky vydání nezvedla telefon a na zmeškané hovory nereagovala.

Kdo je Jiří Cabrnoch (55)?

Dlouholetý obchodní ředitel největšího českého výrobce bicyklů, nadšený sportovec. Při nešťastném pádu ze žebříku ale utrpěl velmi závažné poranění hlavy, po němž dlouho bojoval o holý život. Jeho stav se stále zlepšuje, byť zatím nechodí a až na výjimky nemluví...

VIDEA: Milan Drobný: Přání čtenářům Blesku pomocí roboptáka!

Video
Video se připravuje ...

Milan Drobný: Přání čtenářům Blesku pomocí roboptáka! Studio Blesk

Fotogalerie
15 fotografií