Jde o písničku, kterou autor muzikálu Mefisto a hudby k seriálu Sanitka 2 napsal už v roce 2009, tehdy ještě s anglickým textem. Vloni ji DPH nazpívala jako připravovaný hit Popelář. Teď ji Kopečný, známý ze soutěže Tvoje tvář má známý hlas, prý vydává za svou a zpívá ji se svým novým uskupením Botox.

Sprostá loupež

„Totožný je hlavně refrén, který je mým dílem. Nemohu nechat bez povšimnutí zcizování autorských práv,“ řekl Blesku Barták. Když se skupina rozpadla a jako důvod uváděli Kopečný a Ryšavý jeho údajný dluh, on prý mlčel. I když se to podle něj nezakládá na pravdě, nereagoval na to. „Hudební krádež ale přejít nemohu. Nikdo si nemůže přivlastnit mou píseň,“ zlobí se Daniel.

Syn skladatele Zdeňka Bartáka (63), který má na kontě takové pecky, jako jsou Nonstop či Nenapovídej, a muziku ke Zdivočelé zemi, ví, jak se musí hudební dílo ošetřit. Podal si na Ochranný svaz autorský ohlášku. „Nyní jsem se na OSA obrátil s žádostí o ochranu. Už se celou věcí zabývá,“ svěřil Barták. „Je mi líto, že to musím dělat, ale skupina Botox na řešení situace smírčí cestou nereagovala. Požaduji uvádění autorství,“ dodává Daniel.

Kopečný se brání: Jsem spoluautor

Zpěvák to vidí trochu jinak. „Jsem skladatel amatér. Když jsme měli skupinu DPH, přišel jsem třeba s nápadem na písničku Selfie, která měla úspěch. Čtrnáct dní před tím, než jsme se rozpadli, jsem nabídl Danovi zase popěvek pop, pop, popelář. On z toho udělal písničku. Mě ale jako spoluautora neuvedl. Přitom to byl můj motiv. Už to řeší právníci,“ řekl Kopečný Blesku. Navíc tvrdí, že původní verze Bartáka z roku 2009 byla v jiné tónině, rytmu i s jinými nástroji. To bude teda oříšek!

VIDEO: Autor muzikálu Mefisto Daniel Barták se zlobí. Jan Kopečný z Hlasu mu údajně ukradl píseň.

Fotogalerie
28 fotografií